Школи закриті. В обласному лабораторному центрі МОЗ розповіли про дослідження аналізів на вірус грипу

Новини Вінниці / Школи закриті. В обласному лабораторному центрі МОЗ розповіли про дослідження аналізів на вірус грипу

На території Вінниччини грипу немає. Захворюваність на ГРВІ в порівнянні із попереднім тижнем, зросла на 14 % і є нижчою епідпорогу на 33%. Про це "NaПарижі" розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

На території Вінниччини грипу немає. Захворюваність на ГРВІ в порівнянні із попереднім тижнем, зросла на 14 % і є нижчою епідпорогу на 33%. Про це NaПарижі розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

"Захворюваність залишається нижчою епідемічного порогового рівня. Протягом минулого тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 8252 вінничан, 64% з яких - це дітей.  Було госпіталізовано 273 осіб, в тому чисті 205 дітей. З початку епідемічного сезону 2017-2018 рр. у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ  МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії було досліджено матеріал від 11 осіб, вірус грипу не виявлено. Знайшли лише аденовіруси та парагрип",  - зауважив Степан Томин.

Однак, раніше NaПарижі повідомляв, що через стрімке зростанням кількості хворих, у шести вінницьких школах, де через ГРВІ на уроках у п’ятницю була відсутня п’ята частина учнів, з 29 січня вводиться карантин. На вимушених канікулах школярі перебуватимуть поки що до 31 січня.

Що стосується спалахів захворювання на кір, то у Державній установі "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" зазначили, що цьогоріч в області цей вірус підхопили 23 людини, з яких 14 дітей. Летальних випадків через кір не було зареєстровано.

Саша ГРИГОРОВСЬКА