Школяр з Вінниці розробив пристрій передачі звуку через лазер

Новини Вінниці / Школяр з Вінниці розробив пристрій передачі звуку через лазер

Вінничанин Олександр Коломієць у свої 15 років є студентом-першокурсником технічного коледжу, де на практичній фізиці в онлайн уроках вчиться розробляти техніку. Наразі, останнім розробленим й створеним Олександром приладом є лазерний промінь як передавач звуку, який не можна перехопити чи заглушити.

Вінничанин Олександр Коломієць у свої 15 років є студентом-першокурсником технічного коледжу, де на практичній фізиці в онлайн уроках вчиться розробляти техніку. Наразі, останнім розробленим й створеним Олександром приладом є лазерний промінь - передавач звуку, який не можна перехопити чи заглушити.

Як розповів "Суспільному" винахідник Олександр Коломієць, на перший винахід його надихнула телепередача про Ніколу Теслу. Тоді першим, що він зробив став ліхтарик з розірваної гірлянди. Наразі в доробку хлопця і катушка Тесла і Power Bank, що заряджається від сонячних панелей і лазерний промінь, як передавач звуку.

"До вінницького технічного коледжу, вступив, бо хочу здобути фах радіотехніка і повʼязати з цим життя. Майструвати самостійно вчився на практичній фізиці в онлайн-уроках, дещо — підказував батько. Всі свої винаходи тестую вдома", - розповідає Олександр.

З останнього, що змайстрував Олександр Коломієць — лазерний промінь, як передавач звуку. Хлопець говорить, винахід не новий, втім може згодитися під час ведення військових операцій. Але для цього, додає, його треба допрацювати.

Його заняття потребують вкладень, хоч і не значних. Втім, хлопець каже, що окрім витрат, є і заробіток. Свої перші гроші заробив ще в школі — вирізав однокласникам вироби з фанери.

Місяць тому юнакові запропонували співпрацювати з інтернет-магазином. Зараз Олександр ремонтує для них гарнітуру, смарт-годинники та фотоепілятори.

Зароблене відкладає на комплектуючі до майбутнього винаходу. Він хоче змайструвати сонячну панель за два тижні й планує розмістити її на своєму будинку.

Ірина Заіковата

19 листопада, 2020