«Шкіра сина за хутро». На окупованому Донбасі матерям, чиї діти загинули за Путіна, передали «гробові шуби»

Новини Вінниці / «Шкіра сина за хутро». На окупованому Донбасі матерям, чиї діти загинули за Путіна, передали «гробові шуби»

Російські пропагандисти розповсюдили чергове «шедевральне» відео, на якому 11 жінок, які поховали своїх синів, загиблих за путінську «спецоперацію», дякують за подаровані шуби. Матері на камеру висловлюють задоволення тим, що «обміняли» сина на шубу.

Заохочення гинути у розв’язаній Путіним війні у Росії намагаються вмістити у певні подарунки сім’ям загиблих. У Сибіру зазвичай дають продуктовий набір, який залежить від щедрості місцевої влади – оленина, картопля, овочі. У столиці «актив Москви» нібито розкрутив бізнес із пошиву хутряних виробів. Спочатку шубами «віддячили» декілька москвичок. Звісно, у депресивних регіонах це викликала бурю заздрощів. Тим більше, що обіцяних «Калин» на усіх батьків загиблих не вистачає.

Аби в ОРДЛО не ховали тих чоловіків, які ще залишилися, росіяни показово прирівняли донечанок до москвічок. Принаймні, деяких. На пропагандистському відео можна нарахувати 11 жінок, які дякують «активу Москви» за шуби. Чи насправді це вдови чи матері, які поховали своїх загиблих за Росії синів, сказати складно. Також не можна виключати, що після зйомки шуби вони здали як реквізит.   

Олег Верлан

8 лютого, 2023