Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)

З початку року Служба автомобільних доріг у Вінницькій області двічі подавала звернення до поліції щодо «незаконного втручання в сферу дорожнього господарства». Інакше кажучи, скидання будівельного та іншого сміття на узбіччя доріг міжнародного значення. Лише «навколо» Вінниці будівельники нарахували шість стихійних звалищ. До одного з них вони вважають причетним тих, хто розбирає колишній м’ясокомбінат на замовлення ТОВ «Епіцентр-К» подружжя Герег.

З початку року Служба автомобільних доріг у Вінницькій області двічі подавала звернення до поліції щодо «незаконного втручання в сферу дорожнього господарства». Інакше кажучи, скидання будівельного та іншого сміття на узбіччя доріг міжнародного значення. Лише «навколо» Вінниці будівельники нарахували шість стихійних звалищ. До одного з них вони вважають причетним тих, хто розбирає колишній м’ясокомбінат на замовлення ТОВ «Епіцентр-К» подружжя Герег.

«Перше звернення ми подали 21 січня щодо ділянки 395 км дороги М-12, а друге – 12 березня – вже по дорозі М-21, де біля розв’язки клеверного типу поблизу в’їзду до Вінниці з боку Житомира», - розповідає NaПарижі начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Роман Горобець.

Нині на цьому місці, мова про «свіжий» випадок, утворилося стихійне звалище. Дорожники переконані, що вивозили відходи на узбіччя саме з території колишнього м’ясокомбінату, але зазначають, що самостійно проводити розслідування чи перевіряти документи у водіїв не мають права, адже такими повноваженнями наділені лише правоохоронні органи.   

«По об’єкту на дорозі М-21 вивіз будівельного сміття дійсно здійснювався транспортними засобами, який використовується ТОВ «Епіцентр-К» чи підрядниками при розчищенні ділянки колишнього м’ясокомбінату. Вантажівки бачили свідки, і ми їм довіряємо. За нашими підрахунками, там висипано близько 1,5 тисячі кубометрів сміття. В матеріалах, які надали поліції, зазначили суму збитків дорожньому господарству, адже засипано кювет. На його відновлено потрібно орієнтовно 780 тисяч гривень», - пояснює Роман Іванович.

Стихійні звалища порушують експлуатацію доріг. З одного боку після дощів вода не стікає у кювет, а з іншого – сміття та ґрунт залишаються на асфальтному покритті, адже поруч з дорогою вже виросли цілі «бархани» відходів.

Як пояснює Р.Горобець, засмічують узбіччя як власники прилеглих земельних ділянок, так і підприємства, і фізичні особи. Тільки по об’їзній дорозі Вінниці фахівці Служби автодоріг  нарахували шість стихійних звалищ, а збитки від вивозу будівельного сміття для дороги сягають за попередніми даними 2 млн грн. В цілому по області їх і не підрахувати…

«В планах Служби автодоріг є забезпечення окремих ділянок камерами відеоспостереження в режимі реального часу, інформація з яких поступатиме на нашу оперативно-диспетчерську службу. Як тільки виявлятимемо факти засмічення, одразу повідомимо поліцію, аби правоохоронці фіксували ці факти на місці», - вказує Роман Горобець.

Так, у 2020 році в Службі автодоріг у Вінницькій області планують встановити близько 20 камери поруч з вже існуючими «майданчиками» на об’їзній дорозі.

Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Шість стихійних звалищ біля об’їзної Вінниці: в Службі автодоріг звернулися до поліції та підозрюють у засміченні «Епіцентр» (ФОТО, ВІДЕО)