Шість років тому звільнили Торецьк, серед тих, хто загинув при обороні міста - вінничанин

Новини Вінниці / Шість років тому звільнили Торецьк, серед тих, хто загинув при обороні міста - вінничанин

Шість років тому, зведений штурмовий загін української армії звільнив від російських окупантів місто Торецьк, яке тоді ще мало назву Дзержинськ. Окупанти пішли з міста, але постійно обстрілювали його, серед тих хто загинув був і наш земляк Микола Мельник із села Цибулівка Тростянецького району, що на Вінниччині.

Шість років тому зведений штурмовий загін української армії звільнив від російських окупантів місто Торецьк, яке тоді ще мало назву Дзержинськ. Окупанти пішли з міста, але постійно обстрілювали його, серед тих хто загинув уже після звільнення міста, був і наш земляк Микола Мельник із села Цибулівка Тростянецького району, що на Вінниччині.

Відомо, що  21 липня 2014 року,  українські армійці увійшли в місто близько 6-ї години ранку та захопили штаб бойовиків. Упродовж 8 годин наші воїни героїчно стримували контратаки 200 озброєних бойовиків, підсилених танками і БМП. Наші бійці втримали оборону. Озброєні бандформування зазнали великих втрат і, кинувши важку техніку, втекли до Горлівки й Донецька.

Окупанти залишили місто, але спокій у місті так і не наступив. 26 липня 2014 року терористи, які вже відійшли до Горлівки, обстріляли  місцеву школу з системи залпового вогню «Град», постраждало також більше 40 квартир в житлових будинках, які знаходились поруч.

24 січня 2015 року терористично-російські угрупування обстріляли блокпост під Торецьком, загинули 6 військових, 10 поранені. 27 січня снаряд влучив  у приватне домоволодіння, загинула 88-річна жінка.

11 лютого під час обстрілу терористами від осколкового поранення у голову загинув солдат 44-ї артилерійської бригади Микола Мельник.У Миколи залишилися батьки і троє братів. Похований у  рідному селі на Вінниччині.

Фото та відео Арміяinfo