Шевченко&Дерево Свободи: у другий день протистоянь прихильники погруддя Кобзаря облили червоної фарбою "гепардівців"

Новини Вінниці / Шевченко&Дерево Свободи: у другий день протистоянь прихильники погруддя Кобзаря облили червоної фарбою "гепардівців"

У Вінниці активісти другий день продовжують вимагати у влади повернути гіпсове погруддя Шевченка часів Майдану на площу Небесної сотні. Хоча варто відмітити, у центрі міста сьогодні було менш галасно: віршів та пісень не співали, по бочці не гуркотіли. Однак під час протистоянь постраждали представники із фірми "Гепард", яка від учора забезпечують охорону теріторії, де зводять пам'ятник майданівцям. Точніше форма охоронників, яку невдоволені мітингувальники облили червоною фарбою. Заступник начальника "Гепарду" написав заяву у поліцію.

У Вінниці активісти другий день продовжують вимагати у влади повернути гіпсове погруддя Шевченка часів Майдану на площу Небесної сотні. Хоча варто відмітити, у центрі міста сьогодні було менш галасно: віршів та пісень не співали, по бочці не гуркотіли. Однак під час протистоянь постраждали представники із фірми"Гепард", яка від учора забезпечує охорону теріторії, де зводять пам'ятник майданівцям. Точніше форма охоронників, яку невдоволені мітингувальники облили червоною фарбою. Заступник начальника "Гепарду" написав заяву у поліцію.

"Дана інформація внесена до журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Проводиться перевірка", -  повідомили NaПарижі у прес-службі ГУНП у Вінницькій області.

До речі, географія протестів розширилася. Окремі мітингувальники ходили сьогодні до міської школи № 22. Саме тут у шкільному музеї відучора знаходиться гіпсове погруддя Шевченка часів Майдану. Активісти вимагали показати документи, які дають підставу Кобзареві перебувати в навчальному закладі.

Нагадаємо, у Вінниці почали зводити пам'ятник загиблим Героям Революції Гідності, погруддя Шевченка з майдану Небесної сотні забрали до 22 школи. Заради "українського Пророка" активісти не розходилися всю ніч. Слідкуємо за процесом. На 26 січня заплановано проведення сесії міськради. Чи зможуть протестувальники вигадати щось більш креативне, ніж "похід" до мерії?..

Фото з соцмереж.

Катерина ГОРБАТЮК