«Шевченківські» активісти хочуть дізнатися про долю бюсту Кобзаря, який належав нардепу

Новини Вінниці / «Шевченківські» активісти хочуть дізнатися про долю бюсту Кобзаря, який належав нардепу

Вінницькі "любителі протестів", які помітні чи не на кожному мітингу у місті, сьогодні, 13 квітня, завітали до заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка із «шевченківським питанням». Десяток літніх активістів вимагали від посадовця посприяти встановленню погруддя Кобзарю на майдані Небесної сотні, як передбачилося раніше, та пояснити дії міської влади, чого та прийняла на баланс меморіал в пам'ять про Героїв Небесної сотні.

Вінницькі "любителі протестів", які помітні чи не на кожному мітингу у місті, сьогодні, 13 квітня, завітали  до заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка із «шевченківським питанням». Десяток літніх активістів вимагали від посадовця посприяти встановленню погруддя Кобзарю на майдані Небесної сотні, як передбачилося раніше та пояснити дії міської влади, чого та прийняла на баланс меморіал в пам'ять про Героїв Небесної сотні.

Крім того, просили чиновника знайти винних у  викраденні бюстів Пророка із колишньої Театральної.  Адже на їх думку і перший був власністю не депутата від ВО «Свободи» В. Базелюка, а громади, яка не дозволяла передавати його у школу.  Хочуть взнати пенсіонери-мітингарі і  про долю бюсту з "сучасних матеріалів", який своєю власністю назвав  нардеп-"рухівць" Павло Кишкарь. Щоправда, сьогодні риторика літніх активістів була вже не такою категоричною, як вчора, 12 квітня. Вони вже не погрожували Олександру Крученюку кримінальною справою за "невиконання обов’язків", а просили його протекції у діалозі із міською владою.

Хоча, варто відзначити, що сьогоднішня зустріч була схожою на «гру в одні ворота». Активісти навіть не намагалися почути заступника губернатора, який пояснював прихильникам Шевченка, що після децентралізації облдержадміністрація немає впливу на Вінницьку міську раду, як і будь яку іншу. Як господарювати на теритоії вирішують самі громади та депутати, яких обрали місцеві жителі.