Шестерню від музейного експонату зі Стрижавки вінницькі волонтери передали для відновлення бойової техніки

Новини Вінниці / Шестерню від музейного експонату зі Стрижавки вінницькі волонтери передали для відновлення бойової техніки

Ведучу шестерню від БМП-2, яка є музейним експонатом та прикрашає експозицію музею Другої світової війни у Стрижавці під Вінницею, демонтували, завантажили та передали військовим. Ця деталь це послужить на бойовій техніці на фронті.

Минулого місяця в одному з музейних закладів Вінниччини військові та волонтери позичили деталь від експоната. Так, експонат музейний, але шестерня цілком «придатна для використання», і саме такої не вистачає у зоні бойових дій на Сході для відновлення бронетехніки.

«На Донецькому напрямку чекали для ремонту наші музейні експонати. У музеї військової техніки, розташованому у селищі Стрижавка поблизу Вінниці, ми позичили окремі деталі, які відвезли на Донеччину. Вони справні. Їх поставлять на діючу техніку, а відпрацьовані вже передали до музею. От такий вийшов обмін», - розповіла очільниця ГО «Мольфар» Юлія Вотчер.

Отже, відпрацьована шестерня встановлена на музейний експонат. Тому експозиція не постраждає.

Новини Вінниці / Шестерню від музейного експонату зі Стрижавки вінницькі волонтери передали для відновлення бойової технікиНовини Вінниці / Шестерню від музейного експонату зі Стрижавки вінницькі волонтери передали для відновлення бойової технікиНовини Вінниці / Шестерню від музейного експонату зі Стрижавки вінницькі волонтери передали для відновлення бойової техніки