Що відомо про знищення російського корабля «Новочеркаськ» у Феодосії

Новини Вінниці / Що відомо про знищення російського корабля «Новочеркаськ» у Феодосії

Близько 02.30 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил влучно атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель ЧФ РФ «Новочеркаськ» в районі Феодосії.

«Результат – «на ліцо», - повідомили у Повітряних Силах.

Командувач ПС ЗСУ Микола Олещук написав у своєму Telegram-каналі, що флоту у Росії стає все менше.

«Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ - крейсером «Москва», прямує великий десантний корабель «Новочеркаськ». Дякую пілотам Повітряних Сил та усім причетним за філігранну роботу!», - зазначив Олещук.

Лише під ранок у російському Міноборони РФ визнали ураження ВДК «Новочеркаськ». По ерсії відомства Шойгу корабель «зазнав пошкоджень», чого не скажеш з огляду на світлини, які поширюються в мережі. Щоб применшити втрату корабля, російські військові вигадали, що «збили» два українські винищувачі Су-24.

Прокоментувала «бавовну» у Феодосії також  речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. За її словами, специфіка великих десантних кораблів полягає в тому, що вони зараз використовуються ворогом фактично як логістичні об'єкти, як транспортування важливих вантажів. Оскільки через небезпеку росіяни не можуть дозволити собі альтернативні маршрути. Як Кримський міст.

«Пам'ятаймо, що у них є складнощі й з використанням і славнозвісного Керченського мосту, і інших транспортно-логістичних маршрутів. Отже, цілком імовірно, що це був такий собі «різдвяний подарунок». Повністю запакований», - сказала Гуменюк в ефірі телемарафону.

Великий десантний російський корабель «Новочеркаськ» належав напряму до складу Чорноморського флоту РФ, оскільки зараз російські загарбники в акваторії Чорного моря мають десантні кораблі з Балтійського та Північного флотів.

Цей корабель проекту 775, він був збудований у Польщі за часів СРСР та введений у стрій в 1987 році. При цьому з 1990 по 2007 «Новочеркаськ» стояв на консервації. І лише після цього його ввели до активного складу Чорноморського флоту РФ.

Також відомо, що цей корабель мав стандартні як для ВДК проекту 775 характеристики, а саме:

  • повне водозаміщення - 4080 тонн;
  • довжина корпусу - 112,5 метрів;
  • ширина - 15 метрів;
  • екіпаж + десант та вантажопідйомність - 87 осіб + до 300 осіб, до 460 тонн вантажу.