Що відомо про чотирьох вінничан, яких Вища рада правосуддя рекомендує призначити до Верховного Суду

Новини Вінниці / Що відомо про чотирьох вінничан, яких Вища рада правосуддя рекомендує призначити до Верховного Суду

У середу, 20 березня, Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести подання Президентові України про призначення суддів до Верховного Суду за рекомендаціями, які надійшли від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Зокрема, до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Вища рада правосуддя рекомендує призначити суддю Вінницького апеляційного суду Андрія Зайцева.

У середу, 20 березня, Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести подання президентові України про призначення суддів до Верховного Суду за рекомендаціями, які надійшли від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Зокрема, до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Вища рада правосуддя рекомендує призначити суддю Вінницького апеляційного суду Андрія Зайцева.

У прес-службі ВАС повідомили, що він набрав 748 балів і посів 12 місце у рейтингу.

 «Кандидат здобув юридичну освіту 2003 року в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. 2004-ого – з відзнакою закінчив магістратуру Одеської національної юридичної академії, а 2006-ого його призначено суддею Ленінського районного суду міста Вінниці. В апеляційному суді працює майже 10 років. 2 роки тому Андрій Зайцев захистив дисертацію про право власності на житло і став кандидатом юридичних наук», - йдеться у повідомленні прес-служби Вінницького апеляційного суду.

Крім того, суддю Господарського суду Вінницької області Олександра Банаська Вища рада правосуддя рекомендувала призначити до Касаційного господарського суду.  У 2003 році Олександр Банасько закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого, суддею Господарського суду Вінниччини був із 2008 року.

Кандидатури Андрія Загороднюка та Жанни Мельник-Томенко із Сьомого апеляційного адміністративного суду подано на призначення до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.  

Андрій Загороднюк у 1996 році закінчив Українську академію внутрішніх справ, у 1999 році - Київський державний торговельно-економічний університет, працював в органах внутрішніх справ та прокуратурі. Із 2008 року – суддя Вінницького окружного адміністративного суду, а з 2013 – суддя ВААС.   

Жанна Мельник-Томенко у 2001 році закінчила Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого. Працювала в податкових органах, із 2007 року – суддя Вінницького окружного адмінсуду, із 2011-го – суддя та заступник голови Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Нагадаємо, Сьомий апеляційний адміністративний суд було утворено у червні 2018 року  на базі Вінницького апеляційного адмінсуду на виконання Указу Президента «Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах».