Що таке розумна сигналізація?

Новини Вінниці / Що таке розумна сигналізація?

Розумна сигналізація - це бездротова версія традиційної охоронної сигналізації, яка використовує вашу домашню мережу Wi-Fi для підключення різних компонентів сигналізації і не потребує використання дротів для сполучення між пристроями. Відеокамери Dahua відмінно підходять для комплектації таких систем. 

Розумна сигналізація - це бездротова версія традиційної охоронної сигналізації, яка використовує вашу домашню мережу Wi-Fi для підключення різних компонентів сигналізації і не потребує використання дротів для сполучення між пристроями. Видеокамеры Dahua відмінно підходять для комплектації таких систем.  Як і традиційна система сигналізації, вона складається з сирени, яка вмикає оповіщення при спрацьовуванні будь-якого з датчиків.

Типи датчиків

Двома найбільш популярними типами датчиків є:

  • датчики відкриття / закриття,
  • PIR датчики.

Датчики відкриття / закриття

 Датчики відкриття / закриття слід розміщувати на вікнах або дверях.  Вони складаються з двох частин, які утворюють з'єднання, коли двері або вікно закриваються.  Якщо з'єднання перервано через те, що двері або вікно були відкриті і сигналізація поставлена ​​на охорону, спрацює сирена.

Датчики PIR

Датчики PIR виявляють рух і повинні розміщуватись в коридорі або інших кімнатах, де є вхід у ваш будинок.  Знову ж таки, якщо сигналізація включена і датчик виявляє рух, сирена спрацьовує.

Деякі інтелектуальні сигналізації включають або можуть використовуватися з камерами безпеки Wi-Fi від того ж виробника, їх можна переглянути на сайті https://control.ua.  Вони не тільки діють як датчики руху, але і дозволяють вам бачити, що відбувається у вашому будинку, якщо спрацювала тривога, так що ви будете знати, помилкова це тривога або справжня надзвичайна ситуація.

На відміну від традиційних сигналізацій, у яких є панель управління (зазвичай знаходиться в вестибюлі), яка використовується для увімкнення і відключення сигналізації та попередження вас, якщо спрацювали якісь датчики, інтелектуальна сигналізація контролюється за допомогою програми для смартфона. Додаток дозволяє вмикати і вимикати сигналізацію, навіть якщо ви вже вийшли з дому, і повідомляє вас, якщо спрацював будь-який з датчиків, замість того, щоб повернутися додому і виявити, що ваша сирена працювала весь день (і потенційно дратує ваших сусідів.)  Однак для інтелектуальної сигналізації потрібно мати концентратор, який дозволяє різним компонентам підключатися по бездротовій мережі.  ак, для більшості розумних сигналізацій цей концентратор можна розмістити в будь-якому місці вашого будинку.

Розумні сигналізації- це добре?

Розумна сигналізація так само ефективна, як і традиційна сигналізація, але у неї не завжди є зовнішня сирена, яка знаходиться в передній частині будинку, та може служити стримуючим фактором для грабіжників.  Хоча більшість інтелектуальних сигналізацій пропонують додаткові послуги з моніторингу, вони не такі комплексні, як ті, які пропонуються традиційними системами.

Деякі страхові компанії вимагають, щоб у вас була сигналізація, ця вимога є частиною їх поліса.  Однак сигналізація, необхідна страховими компаніями, повинна відповідати європейському стандарту EN 50131 і повинна бути встановлена ​​монтажником, акредитованим NSI або SSAIB.  Не всі інтелектуальні сигналізації, представлені на ринку, в даний час відповідають європейським стандартом, і, оскільки вони призначені для самостійної установки, вони можуть не враховуватись вашою страховою компанією.

admin

14 вересня, 2020