Що стоїть за заявою «ПМР» про запобігання «теракту»? СБУ каже про чергову провокацію з Кремля

Новини Вінниці / Що стоїть за заявою «ПМР» про запобігання «теракту»? СБУ каже про чергову провокацію з Кремля

Сьогодні, 9 березня, після масованої ракетної атаки росіян по Україні у маріонетковому уряді невизнаного Придністров'ї заявили про запобігання нібито «теракту» проти місцевих посадовців і звинуватили в його організації Служба безпеки України. Як і у травні минулого року пропагандисти у РФ і «ПМР» планують і надалі роздмухувати нісенітниці.

У пресслужбі так званого «Міністерства держбезпеки республіки» вже навіть вказали, що підозрюваних було затримано й вони наразі дають свідчення.

«За фактом того, що сталося, порушено і розслідують кримінальні справи за ознаками складу злочинів, передбачених статтями: 29 ч. 1; 203 КК ПМР "Приготування до терористичного акту" і 29 ч. 1; 104 ч. 2 КК ПМР "Приготування до вбивства двох і більше осіб, особи у зв'язку зі здійсненням цією особою службової діяльності, вчинене групою осіб загальнонебезпечним способом», - подає пресслужба «МГБ».

Хоча детальнішу інформацію обіцяють розкрити о 20:00 за київським часом у соцмережі вже були вкидання про нібито підготовку замаху на очільника «ПМР» Красносєльського у Тирасполі. Раніше РФ вже звинувачувала Україну у бажанні втрутитися у справи Придністров’я, хоча Київ завжди визнавав суверенно право Молдови на цю територію. Однак, у молдовському суспільстві довіряють Кремлю.

«Будь-які заяви представників так званого «Міністерства державної безпеки» фейкової «Придністровської народної республіки» щодо участі СБУ в підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі», - відреагували на звинувачення у пресслужбі СБУ.

Служба безпеки закликає ігнорувати нісенітниці, якими Росія намагається розхитати ситуацію на окупованій й підконтрольній території.

«Брехня та провокації - один із видів зброї, яким активно користується Росія. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні Росії, ні її сателітів», - додає СБУ.

Що стоїть за «терактом»? Як раніше писав NaПарижі, посилаючись на думку експертів, у Тирасполі не бажають залучення до російсько-української війни, а у провокаціях не зацікавлені ні в Молдові, ні у «ПМР». Інша справа – Росія. У Кремлі намагаються довести світові, що Київ втручається у справи Кишинева, як Моква у справи Києва, чим хочуть переконати партнерів у тотожності зовнішньої політики РФ і України, аби ЗСУ не надавали зброї.

Інсинуації щодо зацікавленості українських військових у радянських складах у Ковбасній – блеф. Боєприпаси, які зберігаються там, у більшості не придатні до використання через вік та умови зберігання. Окрім того, сам склад створено як маленьку фортецю, яку можна невеличким загоном росіян, а саме вони там стоять на варті, обороняти місяцями.   

Олег Верлан

9 березня, 2023