Що спільного у Зеленського і його представниці у Вінниці Лутковської?

Новини Вінниці / Що спільного у Зеленського і його представниці у Вінниці Лутковської?

Вибір вінничанки Світлани Лутковської командою кандидата у президенти Володимира Зеленського, ймовірно, не був випадковим, як здається на перший погляд. Якщо уважніше придивитися, то між шоуменом і його вінницькою креатурою є багато спільних рис і обставин. Аналіз NaПарижі можна вважати попереднім і поверхневим. Жодних розслідувань з цього приводу не проводилося, використана інформація з відкритих джерел.

Вибір вінничанки Світлани Лутковської командою кандидата у президенти Володимира Зеленського, ймовірно, не був випадковим, як здається на перший погляд. Якщо уважніше придивитися, то між шоуменом і його вінницькою креатурою є багато спільних рис і обставин. Аналіз NaПарижі можна вважати попереднім і поверхневим. Жодних розслідувань з цього приводу не проводилося, використана інформація з відкритих джерел.

Будинки і автівки

Для пересічного вінничанина Вова Зеленський – комік, який висміює бізнесменів і політиків, хоча і сам вважається успішним підприємцем, Світлана Лутковська – заступник директора з виховної роботи Технологічно-промислового коледжу ВНАУ. Коли вони разом, відразу ж згадується персонаж Голобородько зі «Слуги народу», який вчителював і коли був обраний президентом, на роботу їздив на велосипеді. До теми транспорту повернемося пізніше.

За сталою журналістською традицією згадаємо про задеклароване майно лідера соціологічних опитувань, який претендує на посаду очільника держави, і його представниці на Вінниччині.

Так от, у Володимира Зеленського є чудовий маєток в селі Іванковичі Васильківського району Київської області площею 353,5 кв. м і земельна ділянка, а також квартира у столиці. Родина пані Лутковської має маєток площею у 490,3 кв. м із земельною ділянкою у «Царському селі», що на околиці Вінниці, а також квартиру у місті.

Статки Світлани Михайлівни, яка виховує двох дітей, не варто підраховувати. Її чоловік – Руслан Лутковський, хірург, кандидат наук, асистент кафедри загальної хірургії Вінницького НМУ, є співвласником великих ділянок землі і чотирьох агрофірм у Чернівецькому районі, де аграрним бізнесом керує його батько.

Щодо транспорту. Ймовірно у родинах, які причетні до «команди Зе», є велосипеди. Але вони їх не декларують. Натомість В. Зеленський не приховує, що в 2016-ому придбав новенький Land Rover Range Rover за 4,7 млн грн.

Цікаво, що Світлана Лутковська їздить на Range Rover Sport 2016 року випуску. Вона вказала, що вартість авто на момент придбання склала 2 514 716 гривень.

Любов до мікрофонів

Якщо глядач звик до того, що Володимир Зеленський на сцені часто грає «перших осіб» українського політикума, починаючи від Ющенка, то віднедавна комік певною мірою намагається піарити образ «звичайного вчителя», який є ближчим до народу. Саме навколо іміджу «Голобородька» виникла партія «Слуга народу» з «пропискою» у Калинівці Вінницької області, наступні сезони серіалу і PR-кампанія з біг-бордами. Педагогів в нас ще поважають і жаліють, як малозабезпечених.

Можливо, саме тому у Вінниці «команда Зе» не місцевих артистів обрала у свої представники, які приміром контактують із Зеленським у «Лізі сміху», а саме педагога. Світлана Лутковська тісно пов’язана з педагогічною наукою. Вона була директором бібліотеки, потім захистила кандидатську дисертацію «Формування екологічної компетентності майбутніх молодших спеціалістів переробної харчової промисловості в аграрних коледжах», є старшим викладачем кафедри Годівлі сільгосптварин та водних біоресурсів університету і заступником керівника коледжу.

Більш того, як і Зеленський, Світлана Михайлівна завжди намагалася бути публічною особою. Так, кандидат у президенти збирав повні зали і дивував глядачів зі сцени, а його представниця у Вінниці переважно виступала на конференціях в університеті, була їх модератором.

Це теж певний досвід громадської діяльності біля мікрофона. Однак про особисте вінничанки дізнатися вкрай складно, адже вона спробувала «підтерти» свою історію. Її профілі у соціальних мережах майже «обнулені».

Колір і патрони

Суто випадкове співпадіння – зелений колір. Саме його обрали через різні, сподіваємося, обставини у Вінницькому аграрному і в команді Зеленського. Але наразі зелені прапори майорять в університеті та передвиборчому штабі.

Згадуючи їх, важно не сказати про тих людей, які не можуть стояти осторонь багатьох процесів. «Локомотивом» для кандидата в президенти став телеканал «1+1» олігарха Ігоря Коломойського. Без поваги до цієї людини ніхто не ставиться.

Він – великий жартівник, меценат і бізнесмен, який чудово відчуває ситуацію у будь-якій галузі економіки, а також не приховує, що має своє «лобі» у Раді. Хоча Володимир Зеленський заперечує будь-який зав’язок з власником телеканалу, але Коломойський точно не проти його балотування.

Для вінничан не є відкриттям, що викладачі ВНАУ є однією великою родиною, у гарному значенні цього поняття, де головою є колишній нардеп Григорій Калетнік. Він не тільки президент університету. Григорій Миколайович для колективу, як рідний батько, який допомагає талановитій молоді просуватися  по кар’єрній драбині, досягати нових рубежів.

Чи погоджувався з ним старт політичної кар’єри Світлани Лутковської? Можна лише припускати, що він дізнався про нове амплуа своєї співробітниці не останнім і не був проти нових горизонтів безперечно талановитої викладачки.

Олег Верлан

21 лютого, 2019