Що призупинять фінансувати у Вінниці через бюджетні втрати від карантину: втрати сягнуть 376 мільйонів

Новини Вінниці / Що призупинять фінансувати у Вінниці через бюджетні втрати від карантину: втрати сягнуть 376 мільйонів

Втрати міського бюджету Вінниці від карантину за перше півріччя можуть скласти 376 мільйонів гривень. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Втрати міського бюджету Вінниці від карантину за перше півріччя можуть скласти 376 мільйонів гривень. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Сергій Моргунов.

"242 мільйони гривень - це були попередні цифри. Коли ми провели глибший аналіз можливих втрат бюджету за перше півріччя, враховуючи і сам карантин, і те, що економіка фактично пригальмувала свій розвиток, то 376 мільйонів гривень, за нашими підрахунками, можуть становити втрати бюджету Вінниці. Тому ми провели системний аналіз і достатньо суттєво скоротили капітальні видатки", - сказав С.Моргунов.

Зокрема, за його словами, цього року вже не буде ремонту другої черги вулиці Данила Нечая та Сабарівського шосе - від вулиці Черняховського до Електромережі.

"Крім того, ми десь на 30% скоротили капітальні видатки на поточний капітальний ремонт дворів, на зміну тепломереж - що ми планували в цьому році. На жаль, ЗОШ №23 у цьому році ми вже не будемо утеплювати - це близько 21 мільйона гривень. Так само 73-й садочок цього року не зможемо зробити у зв'язку із цими втратами бюджету та багато інших проектів. Не будем підходити до будівництва Вінницького технологічного інноваційного парку на 600-річчя, 21 на базі адміністративного корпусу заводу "Кристал". Ми призупиняємо роботи по спорткомплексу СКА - там достатньо серйозний ресурс і ми не можемо собі цього дозволити. Крім того, ми скоротили видатки по виконкому та Вінницькій міській раді. Було прийнято рішення про скорочення на 20% премій для всіх працівників Вінницької міськради", - розповів міський голова.     

Сергій Маламура

10 квітня, 2020