Що криється за відмовою від штурму? Путін змінює тактику щодо «Азовсталі»

Новини Вінниці / Що криється за відмовою від штурму? Путін змінює тактику щодо «Азовсталі»

Показову зустріч Путіна із Шойгу, на який російський президент наголосив, що наказує відмовитися від штурму «Азовсталі», а Маріуполь і так вважати захопленим, вчора «обсмоктували» усі. Поведінку та слова розбирали на молекули… Наразі в української розвідки є інформація про зміни тактики, а не відмову від захоплення території зруйнованого рашистами металургійного комбінату.

За даними української розвідки режим Путіна планує залучити російських гвардійців та структури ФСБ РФ для подальшого наступу на «Азовсталь» в заблокованому Маріуполі.

«Вони дійсно можуть відмовитися від широкомасштабного штурму «Азовсталі». Але за нашими даними вони планують залучити росгвардію, інші структури, в тому числі структури ФСБ, які продовжуватимуть наступ на завод, щоб знищити наш спротив», - пояснив 22 квітня представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону.

А щодо слів Путіна про відмову від штурму, він лише підкреслив, що що керівництво РФ, як завжди лукавить.

Нагадаємо, Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі. 12 квітня частина морських піхотинців змогла прорватися із заводу імені Ілліча (північ міста) до представників полку «Азов» на заводі «Азовсталь» (південь міста), частина ж потрапила в полон. Також до «Цитаделі», як називають підприємство через складну систему 24-кілометрових підземних шляхів, прорвались нацгвардійці. Знаходяться там і до тисячі цивільних.

Міноборони Росії кілька разів пропонувало українським захисникам, які перебувають на «Азовсталі», скласти зброю та здатися. Кожного разу росіяни отримували відмови.

Олег Верлан

22 квітня, 2022