Що чекає на Вінницю при карантині «вихідного дня»? У МОЗ пояснили, на які обмеження чекати

Новини Вінниці / Що чекає на Вінницю при карантині «вихідного дня»? У МОЗ пояснили, на які обмеження чекати

Малий бізнес Вінниччини складно пережив весняний карантин. Тепер слід очікувати наступний етап – карантин «вихідного дня». За словами очільника МОЗ Максима Степанова, такі обмеження врятують підприємців і знизять рівень захворюваності.

Малий бізнес Вінниччини важко пережив весняний карантин. Тепер слід очікувати наступний етап – карантин «вихідного дня». За словами очільника МОЗ Максима Степанова, такі обмеження врятують підприємців і знизять рівень захворюваності.

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції в Україні вирішили посилити карантинні обмеження – ввести жорсткий карантин вихідного дня. «Від розмов до справи» у цьому питанні вирішили підійти у МОЗ.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу 9 листопада повідомив, що обмеження планується, що з 00:00 суботи і до 00:00 понеділка. У цей час  будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки.

«Все, що стосується ресторанів, кафе або інших закладів громадського харчування – щоб вони працювали виключно «на винос», – підкреслив міністр.

Магазини та торгово-розважальні центри МОЗ рекомендує повністю закривати на вихідні. Степанов знову підкреслив, що повний локдаун вкрай негативно вплине на малий і середній бізнес, тому у міністерстві пропонують альтернативу - саме жорсткий карантин вихідного дня.

Яка частина малого бізнесу, зокрема у Вінниці, постраждає найбільше від таких обмежень? У місцевих ТРЦ беруть орендну платню за певний термін, і «простій» у вихідні дні боляче битиме саме по орендарям-підприємцям, а от власники нерухомості не «програють». Більш того, у непродовольчих закладах не спостерігається скупчення людей, тому заразитися там шанси є мінімальними.     

Олеся Рудницька

9 листопада, 2020