Ще одна громада на Вінниччині приєдналася до ПЦУ

Новини Вінниці / Ще одна громада на Вінниччині приєдналася до ПЦУ

На Вінниччині зареєстрували ще одну громаду, яка перейшла до Православної Церкви України – парафію Різдва Пресвятої Богородиці в селі Снітків.

Про це повідомляє Релігійна правда.

Голосування за перехід до автокефальної Православної Церкви України відбулося ще на початку 2019 року.

Про перереєстрацію парафії Різдва Пресвятої Богородиці у Сніткові свідчать дані з сайту держреєстрів. Тепер парафія у Сніткові офіційно належить до Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, в УПЦ МП вважають таку перереєстрацію незаконною, тому 3 грудня у центрі Вінниці відбулася акція протесту священиків і вірян Московського патріархату, які в усьому звинувачували чиновників у Вінницької ОДА. У пікеті приймало участь близько 60 людей, яких «охороняло» чи не півсотні поліцейських, а поруч на вулиці Соборній чергували чотири службових автомобіля.

Благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії УПЦ МП протоєрей Василь Балан 3 грудня повідомив, що організована поїздка до Вінниці зірвалася через раптову відмову перевізників.

Причина мітингу – реєстрація громад у селах Бахтин, Вербовець і Снітків Могилів-Подільського району. Раніше парафіяни ходили до храмів Московського Патріархату, а з перереєстрацією впевнені, що у приміщеннях, які їм належать мають правити священики ПЦУ. Для УПЦ МП це втрата пастви та майна.

Щоб зупинити перехід храмів та вірян у УПЦ МП оскаржують рішення громад у судах. Більш того, у втраті храмів та прихожан у Московському патріархаті звинувачують начальника управління в справах національностей та релігій Ігоря Салецького.

Макс Мельник

9 грудня, 2021