Шарій дав "наводку"? Чому у Вінниці затримали лідера місцевих "Нацдружин"?

Новини Вінниці / Шарій дав "наводку"? Чому у Вінниці затримали лідера місцевих "Нацдружин"?

Про затримання лідера "Нацдружин Вінниччини" Андрія Вербецького сьогодні, 2 липня, у соцмережі повідомила вінницька громадська організація "Гідність нації". Хоча у повідомленні йдеться про нічний обшук у помешканні Андрія та його затримання, на оприлюдненому фото - уже не ніч. Можливо, "операція" затягнулась до ранку...

Про затримання лідера "Нацдружин Вінниччини" Андрія Вербецького сьогодні, 2 липня, у соцмережі повідомила Вінницька громадська організація "Гідність нації". Хоча у повідомленні йдеться про нічний обшук у помешканні Андрія та його затримання, на оприлюдненому фото - уже не ніч. Можливо, "операція" затягнулась до ранку...

Водночас, жодним словом активісти не обмовились про причини затримання побратима. Не коментують, поки що, ситуацію і в поліції. Кажуть, невдовзі буде офіційний коментар цієї події.  

У мережі вінничани припускають, що затримати А.Вербецького могли через побиття "на камеру" активіста партії Шарія у Вінниці Вадима Шмагалова. Відповідне відео напередодні виклали у мережі активісти організації "Едельвейс". Це не Нацдружини, але організація - "близька за духом".

А перед тим "Едельвейс" оголосив про "сафарі на ватоголових прихильників проросійського недоблогера - шмарія".

Хоча на відео голоси учасників бійки змінили, але ніхто особливо не ховався.

У відділі комунікації поліції Вінниччини розповіли, що після цього побиття правоохоронці розпочали провадження за фактом хуліганства.  

Сьогодні ж, уже після того, як Андрія Вербецького затримали на каналі Анатолія Шарія та на його сторінці у Facebook з'явилось відео, де він особисто "викриває" лідера Нацдружин Вінниччини: нібито за кольором кросівок і сумкою Шарій встановив, що нападав на Шмагалова у Вінниці особисто Вербецький.

При цьому Шарій звинуватив правоохоронців у тому, що Андрій досі не затриманий. Можливо, не знав останніх новин... Але не виключено, що перед тим, як записати відео, пан Шарій, все ж, звертався зі своїми "викриттями" та "наводками" до правоохоронців.