Шахрая, який видурив у вінницького пенсіонера 150 тисяч за «волю для сина», кинули за ґрати

Новини Вінниці / Шахрая, який видурив у вінницького пенсіонера 150 тисяч за «волю для сина», кинули за ґрати

Вінницький міський суд оголосив вирок 38-річному раніше судимому за майнові злочини громадянину Республіки Молдови, обвинуваченому у шахрайстві. До трьох років позбавлення волі його засуджено за введення в оману 84-річного вінничанина. Засуджений переконав пенсіонера, що його син потрапив до поліції, а «за волю треба заплатити»…

Нагадаємо, 13 липня минулого року по допомогу до поліції звернувся житель обласного центру та повідомив, що до нього зателефонував невідомий чоловік і розповів жахливу історію – нібито син вчинив ДТП. Щоб уникнути відповідальності рідною людино терміново необхідні гроші. Пенсіонер повірив незнайомцю та передав йому 2800 доларів та 46 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, як тільки заявник переконався, що став жертвою афериста, то звернувся до правоохоронців.

Шахрая розшукали. За вчинення злочину, передбачено ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) зловмиснику суд першої інстанції присудив три роки позбавлення волі.

Макс Мельник

17 березня, 2023