Шахрай забрав у літнього вінничанина 150 тисяч гривень за відомою схемою з ДТП

Новини Вінниці / Шахрай забрав у літнього вінничанина 150 тисяч гривень за відомою схемою з ДТП

У Вінниці поліцейські викрили шахрая, який ошукав пенсіонера за схемою «Ваш син вчинив ДТП». Літній містянин віддав аферистові понад 150 000 гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 13 липня до правоохоронців звернувся 83-річний містянин, який визнав, що передав зловмиснику 2800 доларів та 46 000 гривень, аби сина не притягували до відповідальності за «вчинення ДТП».

До літнього вінничанина зателефонував невідомий чоловік та розповів, що його син вчинив дорожньо-транспортну пригоду і збив пішохода. На лікування потерпілого та для «вирішення питання» щодо непритягнення до кримінальної відповідальності терміново необхідні гроші.

Чоловік повірив вигаданій історії та передав невідомому все, що зібрав. Згодом з’ясувалось, що в аварію син заявника не потрапляв, а насправді чоловік став жертвою шахрая.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб відділення поліції № 1 райуправління поліції.

Правоохоронці оперативно встановили, що до скоєння злочину причетний 37-річний громадянин республіки Молдова, житель міста Одеса. Поліцейські встановили місце перебування зловмисника та повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Покарання передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідством вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, проводиться перевірка на причетність до аналогічних злочинів.

Макс Мельник

16 липня, 2022