Сферичні фільми і жива музика: вінницький планетарій підготував незвичну програму

Новини Вінниці / Сферичні фільми і жива музика: вінницький планетарій підготував незвичну програму

Концерти живої музики у поєднанні із сферичним шоу та повнокупольні фільми для усіх вікових груп підготували для глядачів у вінницькому планетарії. Попередньо у травні, якщо до того часу скасують карантинні обмеження, на вінничан чекає надзвичайна програма.

Концерти живої музики у поєднанні із сферичним шоу та повнокупольні фільми для усіх вікових груп підготували для глядачів у вінницькому планетарії. Попередньо у травні, якщо до того часу скасують карантинні обмеження, на вінничан чекає незвичайна програма.   

За словами провідного лектора планетарію Ганни Таранушко, вінницький планетарій – унікальний заклад у самісінькому «серці» Центрального парку.

«Це місце, що допомагає стати ближчими до зірок. Сюди приходять за враженнями та знаннями. Як навчально-розважальний заклад для дітей та дорослих, він пропонує неймовірні сферичні фільми на астрономічну тематику під куполом у 100 квадратних метрів. Ти можеш переглянути повнокупольний фільм, навчитись орієнтуватись за зорями та дізнатись причини тих чи інших астрономічних явищ. А ще завітати на свято чи прем’єру нової програми», - емоційно розповідає Г.Таранушко.

Вона нагадує, що у травні традиційно святкують Міжнародний день астрономії та день Сонця. У Вінниці планували його відсвяткувати прем’єрними показами сферичних фільмів як для дітей, так і для старшої аудиторії.

«Будуть розіграші та подарунки, святкова атмосфера та неземні гості! А ще концерти живої музики у поєднанні із сферичним шоу. Якщо на той час «збережеться» карантин, ми не залишимо глядачів без шоу. Червень плануємо зробити ще «спекотнішим», адже збираємося урізноманітнити програму, додавши багато цікавого», - зазначає Ганна Таранушко.

Слід зазначити, що в Україні планетаріїв функціонують у Києві, Харкові, Дніпрі, Черкасах і Вінниці. У вінницькому за минулий рік з’явилося доволі багато нових цікавих фільмів для дитячої та дорослої аудиторії. Абсолютно змінився формат афіші. Глядачам пропонують стрічки англійською та польською мовами, можна замовити навіть на німецькою, іспанською чи французькою.    

Директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський пояснює, що заздалегідь на 15 березня, до всесвітнього дня планетаріїв, була підготовлена масштабна програма на увесь день з прем’єрами, розіграшами та сюрпризами.

«Але створювати свята ніхто не забороняє і пізніше. Безперечно, як тільки завершаться карантинні обмеження, ми його проведемо. Вінничанам обіцяємо і концерт живої музики з серії «Симфонія галактик», і сферичний фільм у поєднанні з грою на флейті, що дозволять відчути «подих космосу», - додає І.Любовський.

Олеся Рудницька

9 квітня, 2020