"Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)

Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)

У Вінниці в світлиці обласного Центру народної творчості триває персональна виставка юної вінничанки Катерини Мальованої "Серцем красу відчуваю". Про це йдеться на сторінці Центру у Facebook.

У Вінниці в світлиці обласного Центру народної творчості триває персональна виставка юної вінничанки Катерини Мальованої "Серцем красу відчуваю". Про це йдеться на сторінці Центру у Facebook.

За словами художниці, для неї малювання - це поклик серця.

"Це відчуття прекрасного в усьому, що нас оточує. Це гра кольору, світла, і тіні. Кожен штрих, кожен порух пензля наповнює картину емоціями, життям. Малювання – це щастя, наповнене емоціями, постійне вдосконалення. Той, хто малює, не буде стояти на місці", - говорить Катерина Мальована.

Народилася майбутня художниця 2002 року у Вінниці. Живописом захопилася з раннього дитинства. Беручи в ручки олівець, дівчинка малювала все, що бачила навкруги: тваринок, людей, природу, дерева… На уроках образотворчого мистецтва дівчинка завжди отримувала гарні оцінки. Вчителі просили її намалювати щось для школи.

"Я пам’ятаю, як в першому класі намалювала повітряні кульки, та кінцевий результат мені не сподобався і я навіть плакала, але через це не закинула малювання, навпаки мені дуже сподобався творчий процес", - пригадує Катерина.

За її словами, хист до малювання успадкувала від своєї бабусі Лідії, яка проживає в селі Язвинки Немирівського району і якій нещодавно виповнилось 80 років.

"Моя бабуся дуже творча людина, вона має свій унікальний стиль, творить цікаву композицію, зображує природу, тварин, людей. Крім того, вона ще й вишиває гладдю чудернацькі квіти на рушниках. Минулого літа її роботи були виставлені на святі села", - розповідає Катя.

Персональна виставка, яку Катерина Мальована презентує у Центрі народної творчості, вже друга в її творчій діяльності. В експозиції представлено 32 роботи (акварель, гуаш, графіка) з різними сюжетами і темами. Назви картин говорять самі про себе – «Писанкові мотиви», «Біля Криниці», «Україночка», «Богдан Хмельницький», «Шевченко в моєму житті», «Портрет мами», «Без надії сподіваюсь», «Івана Купала»...

Триватиме експозиція до 20 липня.

Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)Новини Вінниці / "Серцем красу відчуваю": вінничан запрошують на виставку полотен юної художниці Катерини Мальованої (ФОТО)
Сергій Маламура

29 червня, 2020