Серійного крадія з Києва затримали у Жмеринці на Вінниччині

Новини Вінниці / Серійного крадія з Києва затримали у Жмеринці на Вінниччині

Підозрюваного у вчиненні кількох десятків крадіжок затримали оперативники у Жмеринці на Вінниччині. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, чоловік - киянин. Злочини він скоював у Жмеринському та Козятинському районах.

Підозрюваного у вчиненні кількох десятків крадіжок затримали оперативники у Жмеринці на Вінниччині. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, чоловік - киянин. Злочини він скоював у Жмеринському та Козятинському районах.

Перед цим до поліції звернулась 65–річна жмеринчанка з повідомленням про крадіжку грошей з квартири її сина. Жінка виявила відсутність 6,5 тисяч гривень у сейфі, ключ від якого лежав поруч.

За словами начальника Жмеринського відділу поліції Анатолія Присяжнюка, 24-річного зловмисника, причетного до злочину, поліцейські затримали на одній з вулиць районного центру.

У поліції повідомляють, що правопорушник час від часу приїжджав у Жмеринку до родичів. У них вдома слідчі провели обшук та знайшли викрадені гроші й знаряддя вчинення злочину – сокиру та рукавички.

"Свою провину підозрюваний визнає та зізнається у вчиненні ще понад 30 крадіжках з домоволодінь мешканців Жмеринського та Козятинського районів. Після затримання козятинські оперативники провели обшук помешкання зловмисника у місті Києві та вилучили пістолет та золоті прикраси. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначають у поліції.

Слідством нині розпочаті кримінальні провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка) та та ч.1 ст.263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За це передбачено позбавлення волі на строк до 7 років.  

Сергій Маламура

19 серпня, 2020