Серія жорстоких нападів і пограбувань у Вінниці: поліція затримала групу «гастролерів»

Новини Вінниці / Серія жорстоких нападів і пограбувань у Вінниці: поліція затримала групу «гастролерів»

Неподалік вокзалу у Вінниці троє зловмисників напали на перехожого, завдали йому 16 ножових поранень і пограбували. І це не єдиний розбійний напад трійці у місті. Раніше від них постраждав інший чоловік. Наразі банду затримано. Чоловіків підозрюють у серії жорстоких нападів.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зухвалий напад стався в районі провулку Залізничного. У 26-річного жителя Гайсинського району нападники відібрали мобільний телефон та банківську карту. У відповідь на відмову назвати пін–код картки, зловмисники кинули перехожого на землю, почали бити та наносити ножем колото–різані рани в різні частини тіла.

В межах посиленого режиму несення служби оперативники здійснювали профілактичне відпрацювання території Вінниці. Працівники кримінальної поліції, перебуваючи неподалік від залізничної колії, почули крики та поспішили на допомогу. У яру, поруч з колією, поліцейські помітили трьох молодиків, які били чоловіка.

Оперативники затримали нападників та викликали швидку допомогу для потерпілого, який перебував без свідомості.

Підозрювані - раніше судимі за розбої та майнові злочини вихідці з Кіровоградської, Херсонської та  Одеської областей. Наразі затриманих перевіряють на причетність до інших злочинів…

Від дій зловмисників постраждав також і 33–річний вінничанин. Чоловік подзвонив в поліцію та повідомив, що на нього вчинили напад троє молодиків на залізничному вокзалі. Невідомі, застосувавши силу та розпиливши йому в очі газовий балончик, відібрали сумку з речами та 600 гривень.

Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

За цими фактами поліція розпочала два кримінальних провадження за ч. 2 ст.187 КК України (розбій), за що передбачено позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна. Проводиться досудове розслідування.

Слідство клопотатиме в суді про застосування щодо затриманих запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Макс Мельник

23 лютого, 2022