Серія «бавовни» у Луганську: поранено «головного міліціонера» Корнета

Новини Вінниці / Серія «бавовни» у Луганську: поранено «головного міліціонера» Корнета

Російські пропагандисти повідомляють про поранення так званого «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігора Корнета. Нібито його госпіталізовано.

Ще на початку травня окупований з 2014-го Луганськ росіяни вважали практично тиловим містом, тому сконцентрували там штаби, резерви живої сили та військову та ремонтну бази. За кілька днів обласний центр перетворився на «пекло».

Так, 12 травня над містом підійнявся стовп диму. Під ударом опинилась територія колишнього «Машинобудівного заводу «100» - підприємство «Поліпак». Її окупанти використовували як базу для техніки.

Пропагандисти заявили, що внаслідок вибуху отримав поранення депутат Держдуми РФ Віктор Водолацький. Водночас на відео, яке опублікували після вибуху, депутат виглядає цілим і неушкодженим. Яким чином Водолацький отримав «поранення», наразі не повідомили. Потім була пожежа після вибуху на нафтобазі.

Наступного дня потужний вибух пролунав в мікрорайоні «Ювілейний» - у старій будівлі Луганської академії внутрішніх справ. Від 2015 року там розташовувалися військові. Ввечері 13 травня «бавовна» завітала у військкомат, де базувалися російські військові. 

Далі, 15 травня, стався «приліт» по казармі з окупантами у приміщенні колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів. Там з 2014 року знаходилась військова база окупантів. Спалахнула пожежа. Потім вибуховий пристрій спрацював у приміщенні салону краси «Барбершоп» на вулиці Демьохіна. Вказується, що зрадника Корнета поранено.

Окупанти заявляють про підрив. За їх словами, вибух пролунав у самому центрі Луганська в годину пік. Постраждали нібито п'ятеро людей. Росіяни кажуть про пораненого Корнета. Отже, це вже другий вибух за сьогодні, 15 травня.

Олег Верлан

15 травня, 2023