Сергій Притула пояснив, на що витратить кошти, зібрані на Байрактари

Новини Вінниці / Сергій Притула пояснив, на що витратить кошти, зібрані на Байрактари

Заощаджені кошти, які Фонд Притули зібрав на три турецькі «Bayrаktar TB2», підуть «на забезпечення перемоги України».

Телеведучий і волонтер Сергій Притула та блогер Ігор Лаченков 22 червня відкрили збір коштів на безпілотники для ЗСУ. Метою було зібрати 500 млн гривень на три «Байрактари». Українці активно доєдналися і впоралися за 3 доби, зібравши разом навіть більше - 600 мільйонів гривень.

Не приховуючи подив від оперативності, турецька компанія Baykar заявила, що передасть Україні три БПЛА «Bayraktar TB2» безкоштовно, порадивши витратити кошти на інші цілі.

«Заощаджені кошти підуть на забезпечення нашої перемоги у тісній співпраці зі Збройними Силами України!», - зазначив засновник Фонду Сергій Притула у Twitter, подякувавши компанії Baykar, за те, що вона цінує «здатність українців об’єднуватися» і додав, що всі «вражені вашим рішенням».

Нагадаємо, офіційна Анкара не підтримує санкції проти Росії, намагається бути медіатором у переговорах зокрема по питанням вивезення українського зерна. За даними українських розслідувачів, частина цього зерна за «сірими схемами» вже надходить у турецькі порти, як російське.

Олег Верлан

28 червня, 2022