Сергій Моргунов відзвітував про зиск конференції у Лугано для Вінниці та розповів, хто оплатив його відрядження

Новини Вінниці / Сергій Моргунов відзвітував про зиск конференції у Лугано для Вінниці та розповів, хто оплатив його відрядження

Протягом 4-5 липня у швейцарському місті Лугано тривала Конференція з відновлення України. Другий день заходу був присвячений як презентаціїя підсумкового документу #URC2022 – «Декларації Лугано», так і місцевому самоврядуванню.

Від органів саме місцевого самоврядування Україну представляли мери Вінниці Сергій Моргунов, Дніпра – Борис Філатов та Львову – Андрій Садовий.

За словами С.Моргунова, у декларації «визначено три базові пріоритети: люди, економіка, інфраструктура». Ця позиція співзвучна із вінницьким підходом до формування ключових документів міста – свого часу такі акценти стали базовими у Стратегії розвитку Вінниці.

Щодо місцеве самоврядування, то, зокрема, прем’єр-міністр України Д.Шмигаль зазначив, що «реформа децентралізації та незалежне місцеве самоврядування дозволили на місцях неймовірно відстоювати кожне місто, кожну громаду».

Тож, Сергій Моргунов вважає, що муніципалітети ще раз підтвердили свою спроможність ефективно діяти не тільки в мирний час, а й в умовах війни, та виправдали ті очікування, які закладались в ідею децентралізації.

«Тепер важливо, щоб нові інструменти та можливості співпраці, які зараз формуються на державному рівні, бути доступними для місцевого самоврядування», - пояснив свою думку очільник міста.

Як додав мер, конференція з відновлення України стала передусім майданчиком для багаторівневого обміну думками в такому масштабі, якого ще не було, і з безпрецедентною кількістю світових інституцій та фахівців, які готові допомагати нашій країні.

«Тому участь у ній – корисна. Зосереджуюсь на проведенні зустрічей, які допоможуть підсилити економічний сектор міста та збільшити кількість робочих місць. Після конференції відвідаю ще Цюріх по проекту «швейцарські трамваї для Вінниці». Це відрядження, як завжди, оплачую самостійно», – повідомив Сергій Моргунов.