Сергій Моргунов розповів про сенс термомодернізації ліцею №23 у Вінниці

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів про сенс термомодернізації ліцею №23 у Вінниці

Будівля вінницького ліцею №23, що на Вишеньці, потребувала негайного ремонту. Разом з тим, передбачається зробити її енергоефективною. Комплексне утеплення змінить мікроклімат приміщень на краще, а сама будівля більше не "грітиме" повітря. Проєкт з термореновації закладу стартував минулого року, а цьогоріч його завершать.

«Хоча школа і не з найстаріших у місті - їй майже 50 років - але збудували її за рекордні дев'ять місяців. Місцями будівля вже дала осідання та пішли тріщини по стінах. Протікав і старий дах», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Реконструкція включає підсилення будівлі, утеплення стін, встановлення енергозберігаючих вікон та дверей, заміну даху. Перший етап з ремонту покрівлі вже завершено. З міського бюджету спрямували 4,5 млн грн.

«Навесні роботи з реконструкції будівлі відновляться. Впорядкують і прилеглу територію та внутрішній двір, де постелять новий асфальт. Також забезпечать безбар’єрний вхід до школи – влаштують пандус. Комплексний проєкт плануємо завершити у цьому році. Упевнений: і учні, і колектив закладу чекають на ці перетворення», - наголосив мер.

Наразі загалом серед 44 шкіл Вінницької громади уже кожна третя термомодернізована, адже у місті запроваджена відповідна програма, яка передбачає комфорт для дітей та раціональне споживання енергоресурсів.