Сергій Моргунов розповів про отримання Вінницею гранту на розробку Стратегії розвитку культури громади

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів про отримання Вінницею гранту на розробку Стратегії розвитку культури громади

Вінниця перемогла у другому етапі проєкту EU4Culture. Разом з тим місто отримало грант ЄС у розмірі 30 тисяч євро для розробки Стратегії розвитку культури громади.

«Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Ґете-Інститутом. Церемонія нагородження міст-переможців відбулась в офісі Представництва ЄС в Україні у столиці. Зі всієї країни відбір пройшли лише три міста», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Він підкреслив, що Вінниця має десятилітній досвід стратегічного планування, участь у проєкті EU4Culture відкрила додаткові можливості для якісної підготовки нового документа - Стратегії розвитку культури.

«У нашій візії Вінниця 3.0 – це пульсуюче місто, де вирує життя і відбуваються різні активності. Ми претендуємо на статус культурної столиці Центральної України. І необхідно мати чіткі пріоритети, щоб досягти цієї мети», - пояснив мер.

За його словами, написання стратегії - не для «галочки», а понад 90% вінничан готові долучитися до цього. Презентувати культурну стратегію Вінницької громади у міськраді планують навесні 2022 року.

«Ми маємо шанс отримати 300 тисяч євро на її впровадження у рамках наступного етапу конкурсу EU4Culture від Європейського Союзу», - додав очільник міста.

Олеся Рудницька

12 листопада, 2021