Сергій Моргунов розповів про допомогу новим мешканцям Вінниці, які переселились з півдня та сходу України

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів про допомогу новим мешканцям Вінниці, які переселились з півдня та сходу України

Офіційно у Вінниці зареєстровано 33 тисячі нових мешканців громади. Переважно це жінки із дітьми. Кожен десятий із внутрішньо переміщених осіб реєструється у «Дії», щоб отримати допомогу від держави. Крім того, переселенцям надається фінансова підтримка від ООН.

Про це у соцмережах написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Наші управління соцзахисту налагодили ефективну роботу, щоб люди якомога швидше могли отримати допомогу від держави. Вже нараховано майже 116 млн таких виплат для 24 тисяч переміщених осіб. Паралельно надається фінансова підтримка для родин переселенців від ООН. Працюємо також з Дитячим фондом ООН, щоб залучити допомогу для малозабезпечених сімей з дітьми нашої громади», - зазначив очільник міста.

Також, спільно із Міжрегіональним гуманітарним штабом формуються вантажі з допомогою для міст та сіл в області, які прихистили тисячі переселенців.

Сергій Моргунов повідомив, що десять громад за останній час вже отримали борошно, олію, крупи та інші продукти, які були закуплені в українських виробників у рамках Швейцарської гуманітарної місії. Це Калинівська, Козятинська, Жмеринська, Уланівська, Війтівецька, Стрижавська, Вороновицька, Якушинецька, Турбівська та Брацлавська громади. Такі ж продовольчі набори отримують і сім'ї переселенців у Вінниці та вінничани, які найбільше потребують підтримки.

«Підтримуємо і лікарні. Передали антисептики та медичні засоби у п’ять обласних закладів: центр служби крові, дитячу лікарню, клінічний фтизіопульмонологічний центр, диспансер радіаційного захисту населення та ендокринологічний диспансер. Дякую кожному і кожній, хто не втрачає оптимізму, хто зібрав усю волі в кулак і працює для нашої перемоги», - наголосив Сергій Моргунов.

Олеся Рудницька

29 квітня, 2022