Сергій Моргунов розповів, як модернізують харчоблок 1-ої лікарні у Вінниці

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів, як модернізують харчоблок 1-ої лікарні у Вінниці

У Вінниці змінюють підходи в оснащенні харчоблоків на прикладі першої міської лікарні, що на Хмельницькому шосе, 96. Після завершення реконструкції для пацієнтів готуватимуть на сучасному обладнанні – з дотриманням вимог системи якості НАССР. У самому приміщенні вже утеплили стіни та цоколь і замінили дах.

Капітальних ремонтів у харчоблоці МКЛ №1 не проводили 30 років. Будівля вже не відповідала сучасним стандартам теплозбереження та енергоспоживання. У рамках робіт з утеплення тут також замінили вікна та двері. Стіни пофарбували, зробили асфальтне мощення біля фундаменту. Всередині приміщення стіни та підлогу обклали керамічною плиткою. Завезли технологічне обладнання.

«Харчування у лікувальному закладі – це велика зона відповідальності. Адже мова про здоров'я людей. І робота працівників кухні також важлива поряд із медичною допомогою», – зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Для харчоблоку передбачені аквадистилятори для очищення води, енергозберігаючі пароварильні апарати, електричні плити, машина для обробки овочів, м'ясорубка тощо. Будуть дотримані і вимоги чистоти та стерильності, Тут встановлять дезінфекційну камеру, стерилізатор та бактерицидний опромінювач.

«Модернізація наших медичних закладів – це комплекс дороговартісних рішень на найближче десятиліття, на що і націлена Стратегія 3.0. Для кожного вінничанина важливо, щоб всі послуги надавались у комфортних умовах, а медична допомога - на європейському рівні. Над цим і працюємо», – підкреслив мер.

Харчоблок першої міської лікарні забезпечує харчуванням хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні в МКЛ №1 та у Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології.

Олеся Рудницька

15 листопада, 2021