Сергій Моргунов прокоментував ситуацію щодо урядової постанови, реконструкції вінницького аеропорту та теми грошей

Новини Вінниці / Сергій Моргунов прокоментував ситуацію щодо урядової постанови, реконструкції вінницького аеропорту та теми грошей

Урядом 23 червня затверджено постанову Кабміну про порядок використання коштів, зокрема на аеропорт «Вінниця».Чи означатиме це, що вже можна починати роботи і кошти тільки чекають, аби їх витратили, чи є перепони у вигляді нестачі певних документів. У коментарі вінницьким журналістам міський голова Сергій Моргунов урядову постанову назвав «відновленням справедливості», а роботи він ініціював відновити, хоча поки що без отриманих коштів.

Урядом 23 червня затверджено постанову Кабміну про порядок використання коштів, зокрема на аеропорт «Вінниця».Чи означатиме це, що вже можна починати роботи і кошти тільки чекають, аби їх витратили, чи є перепони у вигляді нестачі певних документів. У коментарі вінницьким журналістам міський голова Сергій Моргунов урядову постанову назвав «відновленням справедливості», а роботи він ініціював відновити, хоча поки що без отриманих коштів.  

«По останній інформації, справедливість відновлено. В 2019-му урядом Гройсмана виділено 350 млн грн. для початку реконструкції взлітно-посадкової смуги. Уряд Гончарука фактично ці кошти забрав. Хоча ми були готові виконувати ці роботи восени 2019 року. Провели всі тендерні процедури, отримали погодження, тощо. Компанія «Альтком», яка виявилася переможцем тендеру, планувала розпочати підготовчі роботи», - зазначив мер.

Напередодні місцевих виборів, перебуваючи у Вінниці, президент Володимир Зеленський обіцяв поставили питання щодо реконструкції на особистий контроль. Вінничани це пам’ятають…  

«На сьогоднішні день питання на рівні Кабміну рухаються у позитивному напрямку. Була прийнята постанова щодо порядку використання коштів щодо шести аеропорті України, у тому числі Вінниці. Але коштів немає. Я доручив моєму заступникові Миколі Форманюку «провести роботу» з підрядниками, щоб вони розпочинали відповідні організаційні та підготовчі процеси для початку реконструкції. Будемо чекати на кошти», - пояснив С.Моргунов.

Тобто з держбюджету кошти мають надійти «на місця», аби тут ними розраховувалися з виконавцем робіт, якого визначено тендером.

«Я наголошую на тому, що реконструкція смуги – питання національної безпеки, адже у Вінниці розташовано штаб ПС ЗСУ. Це питання не тільки міста Вінниці, а загальнодержавне, більш того, створення аеропорту сприяє розвитку інвестиційної привабливості, економіки та туризму регіону у цілому. Після завершення реконструкції взлітно-посадкову смугу ми передамо її у власність держави», - вказав очільник міста.

За його словами, зарахунок міського бюджету та залучення кредитних коштів міська влада  планує у цьому році починати реконструкцію аеровокзалу.

«Це потрібно для належних умов при перевезенні пасажирів як міжнародних, так і внутрішніх рейсів, над чим також ми працюємо. Це спільна робота з обласною радою та нашою командою», - додав міський голова.

Олег Верлан

24 червня, 2021