Сергій Моргунов про пам’ятники радянській ідеології у Вінниці: «Час повертати нашу ідентичність»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов про пам’ятники радянській ідеології у Вінниці: «Час повертати нашу ідентичність»

До 24 лютого тема позбавлення від всього, що пов’язане з радянським минулим, у суспільстві вважалась доволі болючою. Адже українські солдати здобували перемогу у Другій світовій війні. Проте сьогодення змушує відмежуватися від усього, що так чи інакше нагадує про зв’язки з нинішнім ворогом, який так нав’язливо намагається асоціюватися з усім радянським – від червоних прапорів і перемоги 1945 року до знищення українців і всіх інших, хто живе в Україні.

Міський голова Сергій Моргунов висловив свою точку зору щодо останніх подій у Вінниці, а саме «зачистки» від ознак цих «зв’язків», від тоталітарної спадщини. Він прокоментував рішення виконкому щодо меморіалу, який символізував «преемственность поколений борцов за власть Советов».

Нагадаємо, сьогодні меморіал прибрали з Європейської площі та передали на зберігання до музею.

«45 років він (меморіал) був символом насадження радянської влади. Час повертати історичну правду, нашу ідентичність і шанувати наших героїв – усіх часів, - зазначив очільник громади. - Цю саму радянсько-імперську ідеологію росіяни намагаються знову примусом впровадити і в окупованих українських містах. Наша перемога – це боротьба за нашу свободу і європейське майбутнє».

Тому, за словами Сергія Моргунова, усі зусилля спрямовуються й на те, щоб Вінниця залишалася надійним тилом. Завдяки бізнесу працює економіка та сплачуються податки, використовуються й усі можливості, щоб релоковані підприємства могли відновити свою роботу. Наразі до Вінниці переїхало 17 компаній.

Щодо гуманітарного напряму, то за минулий тиждень хаб отримав 30 тонн вантажів і водночас передав у різні пункти призначення 47 тонн допомоги.

Також у місті вже зареєструвалися 36 тисяч мешканців інших регіонів, які виїхали через війну. Родинам надається підтримка та супровід департаменту соцзахисту. У свою чергу чистота і порядок у місті – під контролем комунальних служб.

«Командна робота дає результат. Бережемо Вінницю і один одного!» - наголосив міський голова.

Олеся Рудницька

5 травня, 2022