Сергій Моргунов показав, як виглядає стадіон 29-ї вінницької школи після реконструкції

Новини Вінниці / Сергій Моргунов показав, як виглядає стадіон 29-ї вінницької школи після реконструкції

Після реконструкції територія біля школи № 29 на вулиці Київській у Вінниці перетворилася на осередок для розвитку містян. Стадіон повністю змінився. . Замість трав'яного поля та розбитого асфальту - сучасне спортивне ядро зі штучним покриттям.

«Пам'ятаю, як навесні хлопці-воркаутери просили замінити турніки та вирівняти асфальт. Результат реконструкції перевершив їх сподівання», – згадує міський голова Сергій Моргунов у Facebook.- Оновлений стадіон має: футбольне поле 60 м х 35 м, глядацькі трибуни на 180 місць, чотири бігові доріжки, комбінований майданчик для баскетболу та волейболу. Також – сектор для стрибків у довжину, зони для виконання вправ, комплекс тренажерів. Проєкт реалізували за рахунок міського бюджету».

Мер наголосив, що молодь має займатися у зручних та безпечних умовах. Продумана також інклюзивна інфраструктура. До всіх спортивних майданчиків забезпечили безпороговий доступ. Проєктом було передбачено безпечне гумове покриття, сучасне обладнання. Ввечері територія добре освітлена, є камери спостереження. Також виконано благоустрій та озеленення території біля шкільного стадіону.

«Муніципальні інвестиції і далі будемо спрямовувати на проєкти, які формують здорову та активну громаду», – зазначив Сергій Моргунов.

Загалом за останні п'ять років на територіях шкіл міста збудували та відреконструювали 24 спортмайданчики та стадіони, переважно – за рахунок міського бюджету. Також вже цьогоріч, окрім 29-ої школи, новий майданчик отримала і школа №12.  

Олеся Рудницька

10 листопада, 2021