Сергій Моргунов пояснив, чому на місці заводського корпусу «Кристалу» збудують «трирівневу етажерку»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов пояснив, чому на місці заводського корпусу «Кристалу» збудують «трирівневу етажерку»

Триває створення Вінницького інноваційного парку «Кристал». На місці колишнього заводського корпусу заплановано створити конструкцію у вигляді «трирівневої етажерки».

«Наразі готують триярусний каркас з антресольним поверхом всередині приміщення. Для чого ми використаємо таке архітектурне рішення? Щоб збільшити корисні площі об’єкта після реконструкції та забезпечити якнайбільше природнього освітлення», - пояснив у Facebook ідею конструктивного рішення першого в Україні подібного муніципального проєкту міський голова Сергій Моргунов.

Нині там у розпалі лише фундаментні роботи…

«Як передбачає проєкт, у цьому корпусі по центру від входу розташують ресепшн, а по обидва боки від нього на верхні поверхи вестимуть сходи. На першому поверсі функціонуватимуть лабораторії та кафетерій. На другому – мініготель на 4 номери для виробничих потреб. А на третьому – клубні офіси, які будуть дворівневими. Тут працюватимуть різні команди стартапів, підприємців, фахівців креативних індустрій», - зазначив мер.

За його словами, до кінця року триповерховий каркас має бути повністю готовим. Також у планах початок монтажу каркасу фасадних систем.

«Ми подали заявку на участь в державній програмі «Створення центрів креативної економіки» від Мінрегіону, йде мова про 20 млн грн для вінницького технопарку», - нагадав про співфінансування робіт очільник міста.

Зауважимо, що разом з муніципальними інвестиціями на об’єкт передбачені кошти з держбюджету. На 2021 рік громада виділила 9 млн грн, частка держфінансування складає 19,5 млн грн.

«Ця підтримка важлива, адже проєкт, який Вінниця реалізує з 2018 року, – стратегічний не лише для нашого регіону. За інноваціями та креативною економікою – майбутнє України, її розвиток і добробут. Завдяки технопарку «Кристал» ми хочемо привабити ідеї та таланти та створити якісні можливості для самореалізації молоді», - наголосив С.Моргунов.

Олеся Рудницька

30 вересня, 2021