Сергій Моргунов ініціював опитування вінничан щодо пріоритетного виду муніципального транспорту

Новини Вінниці / Сергій Моргунов ініціював опитування вінничан щодо пріоритетного виду муніципального транспорту

В останні роки у Вінниці синхронно розвивають усі наявні види муніципального транспорту. Найближчі перспективи нібито передбачають появу нових трамваїв, тролейбусів та автобусів. Проте у Facebook міський голова Сергій Моргунов задав містянам питання, який з видів муніципального транспорті має бути пріоритетним?

«10 електробусів, 7 ВінЛайнів та початок поставок нової партії цюрихських трамваїв. Над цим будемо працювати у 2022 році. У вінничан має бути найкращий громадський транспорт.

Хоча ми і тримаємо лідерство за якістю транспортних послуг серед українських міст за щорічним Всеукраїнським муніципальним опитуванням , але зупинятися на досягнутому не плануємо.

Для нас важливі дві речі: комфорт пасажирів та екологічність транспорту. Саме тому минулого року ми закупили для міста сучасні газові автобуси та збільшуємо електротранспорт. Європа вже відмовляється від дизелю. А нещодавно і Вінниця приєдналась до Європейського Зеленого курсу, який має на меті зменшення негативного впливу на довкілля», - зазначив мер.

Він задав питання, «а який вид муніципального транспорту має бути пріоритетним у Вінниці? І що, на Вашу думку, потрібно покращувати у першу чергу?». Поки що більшість містян у коментарях пишуть, що «всі»…

Олеся Рудницька

3 лютого, 2022