Сергій Моргунов: «Батозька має «ожити», а колишня сірість перетворитись на комфортний простір»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Батозька має «ожити», а колишня сірість перетворитись на комфортний простір»

У Вінниці «сіру» індустріальну вулицю Батозьку перетворюють на комфортний простір. Це один з провідних міських проєктів, тому мер Сергій Моргунов 18 листопада проінспектував хід робіт по реконструкції.

«Оксамитовий» трамвайний шлях – без вібрацій та шуму. Підвищені платформи для зручності посадки/висадки пасажирів (буде нова зупинка – біля «Епіцентру»). Якісні дорога і тротуари. Відокремлені велодоріжки. Зелена зона вздовж тротуарів. Застосовуємо досвід європейських міст, щоб сприйняття вулиці змінилось і для мешканців, і для учасників руху», - зазначив міський голова у Facebook.

С.Моргунов переконався у тому, що підрядник виконав майже всі підготовчі роботи, а також влаштував гілку водогону, майже 2,5 км мереж високовольтної лінії. Прокладено футляри для мереж відеонагляду, освітлення, зв’язку, які «сховають» під землю. Будується зливова каналізація.

«Поставив завдання - наступного року завершити комплексний ремонт ділянки - від перехрестя з вул. Академіка Янгеля до проспекту Коцюбинського. Тоді б на 2023 рік ми могли розглядати наступний етап інфраструктурного оновлення – реконструкцію Привокзальної площі. Адже вулиця Батозька є «сполучною ланкою» між двома стратегічними проєктами – вантовий міст на Тяжилів та модернізація проспекту Коцюбинського («Вінницька миля»)», - підкреслив очільник міста.

Він нагадав, що осучаснення Батозької - ще один крок до реновації Ближнього Замостя.

«Вулиця має «ожити», як результат - пожвавиться бізнес, ми це побачили на прикладі Замостянської. Таким чином, ми плануємо розвиток цієї території на перспективу», - зауважив Сергій Моргунов.

Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Батозька має «ожити», а колишня сірість перетворитись на комфортний простір»  Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Батозька має «ожити», а колишня сірість перетворитись на комфортний простір»  Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Батозька має «ожити», а колишня сірість перетворитись на комфортний простір»
Олеся Рудницька

18 листопада, 2021