Сергій Моргунов анонсував новий масштабний проєкт з термомодернізації садочків та шкіл

Новини Вінниці / Сергій Моргунов анонсував новий масштабний проєкт з термомодернізації садочків та шкіл

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що заплановано розпочати комплексне утеплення семи закладів освіти. Для цього планується залучити кредитні кошти.

«Сьогодні проінспектував міські садочки, в яких будуть проводитись роботи. Це одні з найменш енергоефективних закладів. Вони зводились понад пів століття тому – і не відповідають сучасним нормам. Необхідно робити реконструкцію дахів, замінювати вікна та двері на енергозберігаючі, утеплювати фасади», - зауважив мер.

До прикладу, садочок № 13, що на вулиці Магістратській, розташовується у приміщенні, збудованому понад сто років тому. 29-й садочок на Замості, хоч і новіший, але дах вже настільки зношений, що постійні ремонти не вирішують проблему.

«Наша мета – реалізувати проєкт в найоптимальніші терміни: розраховуємо на два роки, тому залучаємо кредит близько 200 млн грн. Нагадаю, що аналогічну велику програму ми успішно виконали у 2020 році. А загалом у нашій громаді вже комплексно модернізовані 25 садочків та 16 шкіл.

Результат того вартий – адже для маленьких вихованців ми формуємо більш комфортне середовище. Діти мають рости в сучасних затишних садочках», - підкреслив очільник міста.