Сергій Борзов у пункті підтримки «Дії» зазначив, наскільки важливо вакцинованим отримати сертифікат

Новини Вінниці / Сергій Борзов у пункті підтримки «Дії» зазначив, наскільки важливо вакцинованим отримати сертифікат

З 29 листопада в адмінбудівлі «Книжка» у Вінниці відкрито перший центр підтримки «ДІЇ» - поряд з пунктом щеплення проти коронавірусу. Сьогодні відкрилось ще два – у торгівельних центрах «МегаМолл» та «МагіГранд».

У «Книжці» 1 грудня відбувся спільний брифінг голови Вінницької ОДА Сергія Борзова і керівника з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислава Баніка. Центри підтримки «ДІЇ» - це «точки дотику» облдержадміністрації та регіональної команди Мінцифри.

«Ми розуміємо, наскільки важливо, щоб вакциновані вінничани могли отримати сертифікат про щеплення», - зазначив на брифінгу очільник області.

Він наголосив, що такі центри відкриватимуться не лише у Вінниці. До кінця тижня запрацює перший районний центр підтримки ДІЇ в місті Могилів-Подільський.

«Також організовуємо процес консультування з питання отримання сертифікату про вакцинацію на базі всіх 44 ЦНАП нашої області. Чому потрібні такі пункти підтримки Дії у центрах вакцинації? Це допомога вінничанам. Одразу ж на місці проконсультують і допоможуть ввести дані, аби людина отримала сертифікат про вакцинацію», - пояснив С.Борзов.

Зважаючи, що з понеділка в Україні діють нові карантинні правила, така допомога людям просто необхідна. Нагадаємо, що з 6 грудня 2021 року «жовтий» сертифікат про вакцинацію буде дійсним лише протягом 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів. «Жовтий» сертифікат – це документ, який засвідчує проведення одного щеплення, а «зелений» сертифікат видається людині, яка пройшла повний курс, тобто зробила два щеплення проти COVID-19.

На сьогодні майже 940 тисяч вінничан отримали щеплення, з яких 412 тисяч отримали і другу дозу щеплення.

«Людям, які попередньо перехворіли COVID-19, теж потрібно пройти повний цикл вакцинації. Навіть якщо ви перехворіли необхідно робити дві дози щеплення»,- підкреслив Сергій Борзов.

Новини Вінниці / Сергій Борзов у пункті підтримки «Дії» зазначив, наскільки важливо вакцинованим отримати сертифікатНовини Вінниці / Сергій Борзов у пункті підтримки «Дії» зазначив, наскільки важливо вакцинованим отримати сертифікатНовини Вінниці / Сергій Борзов у пункті підтримки «Дії» зазначив, наскільки важливо вакцинованим отримати сертифікат
Олеся Рудницька

1 грудня, 2021