Сергій Борзов сказав, коли на Вінниччині прогнозується пік захворюваності на коронавірус

Новини Вінниці / Сергій Борзов сказав, коли на Вінниччині прогнозується пік захворюваності на коронавірус

Відвідавши обласний клінічний Центр інфекційних хвороб, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зробив у Facebook припущення, що пік захворюваності у регіоні «почнеться за тиждень».

«Так, Вінниччина – одна з шести областей, які залишились у «жовтій» зоні. Це сьогодні. Ситуація із захворюваністю на коронавірус погіршується швидкими темпами. Сусідня Одеська область – уже «червона». Тепер там ті, хто влітку скептично ставились до вакцинації, стоять у черзі зробити щеплення», - зауважив губернатор, додавши, що на станом на 18 жовтня в області зайнято 56% «ковідних» ліжок, тому розгортаються нові.

Найбільше хворих у місті Вінниці, а от у Могилів-Подільській лікарні ситуація вже наближається до критичної, адже зайнято 89% ліжок.

«Обурює абсурд ситуації: люди купують фальшивий сертифікат про щеплення, коли держава безкоштовно надає можливість вакцинуватись. А потім маємо зріст захворюваності», - констатував очільник області…

Не менш цікавим є статистика, яку наводить С.Борзов. За його дописом, директор обласного клінічного Центру інфекційних хвороб Ігор Матковський доповів, що «за минулу добу лише у нашій лікарні 6 летальних (випадків), а сьогодні на ранок ще один». А за даними МОЗ, за минулу добу на всій території Вінниччини помер лише один хворий.

Олег Верлан

18 жовтня, 2021