Сергій Борзов розповів про початок трансплантації нирок на Вінниччині

Новини Вінниці / Сергій Борзов розповів про початок трансплантації нирок на Вінниччині

Завдяки народним депутатам, які у 2019 році внесли зміни до законодавства і розблокували проведення операцій з трансплантації в Україні, тому, що у 2020-му Вінницьку обласну лікарню ім. Пирогова включили у вузьке коло закладів країни, яким дозволена трансплантація, а головне лікарям-урологам, на Вінниччині 11 грудня проведено першу операцію по пересадці нирки.

«В червні на медичному форумі, я говорив про те, що до кінця року у Вінниці будуть проводитись операції з трансплантації нирки. Сьогодні є результат», - нагадав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

На сьогодні близько 160 жителів регіону змушені користуватися гемодіалізом. Врятувати їх може трансплантація органу. Проте складно знайти донорський орган. Крім того, у деяких випадках є протипокази до хірургічного втручання.  

Сергій Борзов у Facebook розповів деталі першої пересадки нирки на Вінниччині. Донорський орган пацієнтові надала його мати. За усіма показниками, він ідеально підходив.  

«Передноворічним Дивом і Надією на життя» називає першу таку операцію завідувач клінічним високоспеціалізованим Урологічним Центром з відділу трансплантації органів Олег Миколайович Капшук», - зазначив губернатор.

Галина Іванівна зробила подарунок сину - віддала свою нирку. Хвилина слів вдячності - довжиною у життя!