Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у Вінниці

Новини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у Вінниці

На День Незалежності саме з вінницького летовища підніматимуться повітряні судна, які прийматимуть участь у параді над центром Києва. Тож вінничани теж частково побачать дійсно на власні очі…

На День Незалежності саме з вінницького летовища підніматимуться повітряні судна, які прийматимуть участь у параді над центром Києва. Тож вінничани теж частково побачать дійсно на власні очі…

«Вперше за 30 років Незалежності України заплановані заходи за участі всіх сил сектору безпеки й оборони України та країн-партнерів. На Хрещатику, на Дніпрі, в Одесі, у Чорному морі наша гордість, ті, хто готовий захистити Україну на суші, на воді та в повітрі», – розповів Володимир Зеленський на презентації заходів святкування.

За словами голови Вінницької ОДА Сергія Борзова, саме у Вінниці - в столиці Повітряних Сил України - нині готуються до параду у небі.

«Українці мають бачити і пишатись Повітряними Силами, - пояснює командувач Сергій Дроздов. - Аби бути впевненими у нашій авіації - на неї можна розраховувати».

Міць і потужність наші військові льотчики продемонстрували вінничанам напередодні свята Повітряних Сил Збройних сил України - 31 липня.

«Це було видовищно! 100 українських літальних апаратів братимуть участь у показі авіаційної техніки 24 серпня. Завершиться парад військ прольотом бойових літаків із пуском сигнальних ракет та димами кольору Державного Прапора України. З параду літаки повертатимуть у Вінницю. Ми їх побачимо у небі. І почуємо», - зазначив очільник області.

До речі, сьогодні в аеропорту «Гавришівка» українські військові авіатори приймають американських колег.

«Вони прибули з місця дислокації авіабригад США у Великобританії на базі «Мідлфорс». У рамках розширеної програми співпраці НАТО та реалізації «Концепції розвитку Повітряних Сил на період до 2025 року» два військово-транспортних літака «МС-130» авіаційних загонів 352-го військового крила Сил спеціальних операцій Повітряних Сил Армії США приземлились у Вінниці майже на місяць», - додав губернатор.

Разом з нашими спецпризначенцями американці відпрацьовуватимуть навчальні польоти, операції десантування та з екстреної медичної допомоги.

«Американським партнерам є що показати і є чому у них повчитись», - підкреслив С.Борзов.

Фото узгоджені із американською стороною.

Новини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у ВінниціНовини Вінниці / Сергій Борзов пояснив, чому американські пілоти на місяць залишаються у Вінниці