Сергій Борзов: Офіс президента обіцяє допомогти добудувати кардіоцентр у Вінниці

Новини Вінниці / Сергій Борзов: Офіс президента обіцяє допомогти добудувати кардіоцентр у Вінниці

На Банковій обіцяють дієву участь у завершенні будівництва кардіоцентру у Вінниці. Відвідавши об’єкт вчора, 2 листопада, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко запросив у Київ голову ОДА Сергія Борзова та міського голову Сергія Моргунова, щоб винайти шляхи завершення проєкту якнайшвидше.

«Коротке спілкування може змінити довгу історію появи у Вінниці сучасного кардіоцентру», - зазначив у Facebook губернатор.

Зазначимо, гостей поблизу майбутнього закладу зустріла заступниця мера Галина Якубович. Вона детально розповіла історію будівництва та фінансування кардіоцентру. Почалось все у 2013 році, коли Світовий банк вперше виступив із ініціативою інвестувати в охорону здоров’я України. І Вінниччина стала один із восьми регіонів, де мав з’явитися спільний проєкт. Спочатку місту мали виділити 40 млн доларів, але згодом суму зменшили до восьми. З місцевого бюджету співфінансування передбачалося і ніхто не відмовлявся.  

«Майже 33 млн доларів - стільки на Вінниччину мав виділити Світовий банк. Два роки відшліфували проєкт, долучали міжнародних експертів з Іспанії, Словаччини. Пророблена масштабна робота із медиками, адже це наш кардіоцентр має стати інструментом для зменшення смертності вінничан від серцевих хвороб. У 2015 році проєкт підписали… Що маємо сьогодні? Будівля майбутнього сучасного медцентру досі незакінчена», - підвів підсумок С.Борзов.

Підрядник вчергове відклав термін завершення робіт. Нині до травня 2022-го.

За словами очільника області, «можливо, наступного тижня буде нове рішення щодо цього довогобуду у Вінниці, адже Кирило Тимошенко запросив в Офіс Президента, аби разом з С.Моргуновим вирішити проблему будівництва кардіоцентру».

Нагадаємо, від хвороб системи кровообігу на Вінниччині помирає більше, ніж від будь-яких інших захворювань. Тож тема кардіоцентру нагальна.