Серед трьох «суперфіналістів» на посаду директора НАБУ є і вінничанин. Тепер обиратиме уряд

Новини Вінниці / Серед трьох «суперфіналістів» на посаду директора НАБУ є і вінничанин. Тепер обиратиме уряд

Конкурсна комісія з вибору на найближчі 7 років директора НАБУ обрала трьох претендентів на цю посаду. Серед них і вінничанина. Тепер переможця має обрати Кабмін.

Про це повідомляє у Facebook Національне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, на першому етапі збору документів з 78 пакетів документів до наступного етапу допущено.74 кандидати. Після другому та третього – після тестів і практичних завдань - залишився 21 кандидат.

Фінальний етап передбачав співбесіду на доброчесність та професійну компетентність. Комісія відібрала трьох кращих кандидатів. Це Сергій Гупяк, Семен Кривонос і Роман Осипчук.

Вінничанин Сергій Гупяк є начальником 4-го слідчого відділу Теруправління Держбюро розслідувань у Хмельницькому. Він навчався у вінницьких шкалах №№16 і 7. У 2008-му закінчив Національну юракадемію ім. Ярослава Мудрого, а у 2012 році Нацакадемію прокуратури. Кар’єру розпочав з посади слідчого у Вінницькій природоохоронній прокуратурі. З 2013-го обіймав керівні посади. У березні 2021 року С.Гупяк звільнився через те, що успішно пройшов відбір на керівну посаду у ДБР. З тих пір працював керівником 4-го відділу (з дислокацією у Вінниці).

Як зазначає «Суспільне», під час співбесід у комісії були питання до Гупяка щодо результатів службового розслідування. Воно стосувалось порушення строків подачі акта до суду прокурорами. Це були підлеглі Гупяка. На це кандидат відповів, що супроводження обвинувального акта не входило до його повноважень.

Гупяк пояснював, що майже все майно має завдяки батькам, які 20 років були підприємцями, пишуть «Схеми». У 2007 році родина купила будинок та земельну ділянку у Вінницькій області за 240 тисяч гривень. У родини три автівки: Opel Zafira, Seat Ibiza та Toyota RAV 4. Як розповів Гупяк, Toyota RAV4 за понад 900 тисяч гривень він купив разом з матірʼю – половину суми вніс сам, іншу половину – вона.

Олег Верлан

4 березня, 2023