Серед областей, які відповідають умовам пом'якшення карантину, у МОЗ не назвали Вінниччину

Новини Вінниці / Серед областей, які відповідають умовам пом'якшення карантину, у МОЗ не назвали Вінниччину

В Україні не всі області відповідають умовам для переходу на другий етап ослаблення карантину. За показниками, запропонованими урядом, як зазначив виконуючий обов'язки гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін, підходять 13 областей. В коментарі LB.ua він чомусь перелічив сім регіонів, але серед них не згадав Вінниччину.

В Україні не всі області відповідають умовам для переходу на другий етап ослаблення карантину. За показниками, запропонованими урядом, як зазначив виконуючий обов'язки гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін, підходять 13 областей. В коментарі LB.ua він чомусь перелічив сім регіонів, але серед них не згадав Вінниччину. 

«Ми подивилися по всім тим показникам, які були запропоновані Кабміном, за цими показниками є 13 областей, які на сьогоднішній день можуть переходити або готові до переходу на другий етап. Серед них такі області, як Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська», – уточнив Кузін.

Чиновник додав, що найближчим часом МОЗ оприлюднить загальну таблицю за всіма показниками.

«Вона щодня змінюватиметься, для того щоб всі мали можливість відстежувати, хто відповідає вимогам, а хто – ні. Наприклад, Чернівецька область, на жаль, поки не відповідає. Там у них дуже складна ситуація, і хоч у них досить непогані охоплення за показниками тестування, але, на жаль, кількість реєстрованих і нових випадків досить висока», – пояснив Кузін.

Отже, чекаємо на повний перелік та «таблицю», аби зрозуміти, як у «13» потрапили зокрема регіони, що входять у топ-5 за розповсюдження коронавіруса. Нагадаємо, що період адаптивного карантину розпочинається з 22 травня. З цього дня мають дозволити пасажирські перевезення, спортивні заходи без глядачів, богослужіння з вірянами. Помякшити карантин можуть регіони, де низька щільність нових випадків, зроблена велика кількість ПЛР-тестів та достатньо вільних ліжок (понад 50%) у лікарнях.  

Олеся Рудницька

20 травня, 2020