Селищна ОТГ з Вінниччини судиться з ЦВК за призначення виборів в місцевій територіальній громаді

Новини Вінниці / Селищна ОТГ з Вінниччини судиться з ЦВК за призначення виборів в місцевій територіальній громаді

Відповідно до розпорядження Кабміну від від 12 червня 2020 р. № 707-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Вінницької області», адміністративним центром Райгородської сільської ОТГ, до якого увійшли Вищекропивнянська, Джуринецька, Коржівська, Мельниківська, Новообиходівська, Ометинецька, Семенська, Юрковецька сільські ради та Ситковецька селищна ради, було визначено саме Райгоро

Відповідно до розпорядження Кабміну від від 12 червня 2020 р. № 707-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Вінницької області», адміністративним центром Райгородської сільської ОТГ, до якої увійшли Вищекропивнянська, Джуринецька, Коржівська, Мельниківська, Новообиходівська, Ометинецька, Семенська, Юрковецька сільські ради та Ситковецька селищна рада, було визначено саме Райгород.

Тож приєднані села та селища розраховували на проведення виборів для того, щоб мати своє представництво в депутатському корпусі. Натомість ЦВК відмовила у проведенні виборів, тож селищний голова подав позов до суду.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Ситковецької об’єднаної територіальної громади до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2020 року No 160 "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" в частині призначення перших місцевих виборів у Райгородській сільській територіальній громаді.

Підготовче засідання у цій справі призначено на 28 вересня 2020 в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Марина Карабай

24 вересня, 2020