Село під Вінницею залишилося без фінансування через перехід до іншої ОТГ (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Село під Вінницею залишилося без фінансування через перехід до іншої ОТГ (ВІДЕО)

Із 9 лютого школу села Воловодівка, що увійшло до Вороновицької ОТГ на Вінниччині, погрожують відключити від газопостачання. Про це повідомляє Суспільне.

Із 9 лютого школу села Воловодівка, що увійшло до Вороновицької ОТГ на Вінниччині, погрожують відключити від газопостачання. Про це повідомляє Суспільне.

За словами директорки закладу, платити за газ нічим, як і зарплатню вчителям. Справа в тому, що раніше Воловодівка входила до Ковалівської сільради, яка приєдналась до Немирівської ОТГ, а Воловодівка відійшла до Вороновицької громади. За словами голови останньої Олександра Ковінька, офіційної передачі майна ще не відбулося, тому й фінансувати школу громада не може.

Нині вчителям заборгували зарплату за місяць. За газ винні 21 тисячу гривень. Крайній термін оплати - 9 лютого.

Свої проблеми жителі села озвучили на зустрічі з головою громади О.Ковіньком. Розмова в селищній раді тривала понад три години. Начальника відділу фінансів Тетяна Ліщук пояснила, що фінансові питання вирішуватимуть, коли школу передадуть на баланс ОТГ. А підвіз дітей до школи обіцяють відновити із понеділка, адже шкільний автобус також відійшов Немирівській ОТГ.

"З 20 числа вони отримають зарплату, до 20 лютого Немирівська ОТГ має оплатити працю людям", — каже Тетяна Ліщук.

Разом з тим у Немирівській ОТГ Суспільному розповіли, що на сесії 28 січня депутати міськради проголосували за передачу майна сіл Воловодівка та Обідне Вороновицькій ОТГ.