Селяни на Вінниччині перекрили річку, через що кілька населених пунктів могло підтопити

Новини Вінниці / Селяни на Вінниччині перекрили річку, через що кілька населених пунктів могло підтопити

В басейні Південного Бугу на Вінниччині річку Ровець перекрили жителі села Гармаки, що неподалік Бару. На несанкціоновані дії поскаржилися у Жмеринській РДА. Вони на весні могли призвести до підтоплень.

У басейні Південного Бугу на Вінниччині річку Ровець перекрили жителі села Гармаки, що неподалік Бару. На несанкціоновані дії поскаржилися у Жмеринській РДА. Вони навесні могли призвести до підтоплень.

Як зазначають у Державній екологічній інспекції, було отримано звернення від Жмеринської РДА щодо розгляду листа директора СТОВ «Прогрес» про порушення вимог природоохоронного законодавства, в наслідок чого можливе підтоплення паводковими водами населених пунктів та прориву каскаду дамб річки Рів.

Під час обстеження 5 лютого інспектором сектору державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів річки, встановлено, що жителем с. Гармаки за допомогою спецтехніки проведено роботи з нагортання земляного валу на гідроспоруду, розташовану у вершині ставка Гармацький.

Саме це спричинило перекриття русла річки Ровець, чим порушено режим обмеженої господарської діяльності. Дане правопорушення було вчинено на території Барської ОТГ за межами населеного пункту с. Гармаки.

За результатами виявленого порушення на громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 53 КУпАП та роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України.