Селянське віче з трьох десятків "батьківщинівців" у Вінниці під ОДА вимагало мораторію на продаж землі

Новини Вінниці / Селянське віче з трьох десятків "батьківщинівців" у Вінниці під ОДА вимагало мораторію на продаж землі

З півгодинним запізненням, але все ж таки вінницька "Батьківщина" прийшла під стіни облдержадміністрації з акцією протесту. Три десятка активістів вирішили у Вінниці вимагати від парламенту продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

З півгодинним запізненням, але все ж таки вінницька "Батьківщина" прийшла під стіни облдержадміністрації з анонсованою акцією протесту. Три десятка активістів вирішили у Вінниці вимагати від парламенту продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Сьоме грудня для проведення акції, яку активісти називають мирною, обрали не випадково. Адже на Святої Катерини народні обранці мають розглядати законопроект щодо мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

У Вінниці акцію підтримали переважно молодики у спортивному одязі та люди старшого віку, які наперед запаслися плакатами з гаслами.

Прийшли на мітинг лідер обласного осередку партії "Батьківщина" Людмила Щербаківська та  очільник вінницьких молодих "тимошенківців" Вадим Кудияров.

"Президент України та прем’єр-міністр обіцяють українцям реформу "щастя" і переконують  нас , що земля має продаватися... Але наше з вами завдання, щоб сьогодні був проголосований законопроект за продовження мораторію продажу землі", - зауважила Людмила Щербаківська.

В ході мітингу вінничани підготували звернення президенту України, голові Верховної Ради та прем’єр-міністру, в якому закликають продовжити мораторій на продаж землі на 10 років.

 Щоправда під зверненням до центральних органів влади підписалися не партійці "Батьківщини", а Вінницьке селянське віче. Мабуть, так очільники партії назвали зібрання на майданчику у перехрестя двух вулиць у місті.

Мітингувальники планували стояти під ОДА допоки парламент не продовжить мораторій на продаж української землі. Однак, чи то погода несприятлива, чи то змінилися плани…Але учасники акції розійшлися швидше…не дочекавшись рішення нардепів…

Катерина ГОРБАТЮК