Секретарка сільради на Вінниччині допомагала своїм родичам ставати "спадкоємцями" померлих селян

Новини Вінниці / Секретарка сільради на Вінниччині допомагала своїм родичам ставати "спадкоємцями" померлих селян

Через зловживання службовим становищем та службове підроблення документів секретарці сільради у Калинівському районі на Вінниччині оголошено підозру. Спритна жіночка «робила» своїх доньок спадкоємцями паях майже усіх, хто помирав в селі.

Через зловживання службовим становищем та службове підроблення документів секретарці сільради у Калинівському районі на Вінниччині оголошено підозру. Спритна жіночка «робила» своїх доньок "спадкоємцями" паїв майже усіх, хто помирав в селі.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області, у ході досудового розслідування встановлено, що службова особа, будучи уповноваженою на вчинення нотаріальних дій, імовірно, з метою заволодіння її близькими родичами земельними паями померлих осіб, умисно підробила дублікати заповітів на двох своїх доньок та дружину голови сільської ради.

На підставі підроблених заповітів вказані особи протиправно отримали право власності на 7 га земельних паїв. Прокурором Вінницької області жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1  ст. 366 КК України за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Досудове слідство триває. Проводяться слідчі дії та встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. Зокрема щодо причетності сільського голови, адже зиск отримувала і його дружина.

Макс Мельник

8 квітня, 2020